Atracția către o persoană scapă controlului nostru, se întâmplă, pur și simplu. Este vorba despre mecanisme complicate, neurologice și chimice, de potriviri de ADN și combinații de indici vizuali și parfumuri, de semnale cromozomiale care ne fac să ne orientăm către candidații cei mai potriviți pentru reproducere. Cel puțin așa spune știința. Un lucru este cert: nu faci nimic ca să te îndrăgostești, nici un efort, nici o alegere.
Te trezești, brusc, îndrăgostit. Dar societatea a creat o mulțime de mituri în jurul iubirii, dând un aer mistic și profund acestei experiențe. Suntem convinși că o anumită persoană ne-a fost destinată, că astrele s-au aliniat astfel în cât sufletul pereche să ne iasă în cale, că avem sentimente care sunt, parcă, din altă lume. Urmărim toate conicidențele și întâmplările semnificative ce însoțesc relația noastră, considerându-le semnul că o forță divină ne-a adus lângă persoana pe care o iubim.
În felul acesta, creierul dă sens experienței intense pe care o trăim.Dar ar putea rezista experința magică a dragostei, dacă nu ar fi sexul?
Ar rezista cuplurile, fără acest ingredient care pare indispensabil? Tocmai în această întrebare stă secretul cuplurilor durabile, la care dragostea rămâne o veșnicie. În faptul că iubirea lor este dublată de sentimente care nu au nimic de a face cu sexualitatea, dar sunt extrem de profunde.
Realitatea este că cele mai bune relații, cele mai stabile și de lungă durată sunt între persoane care împărtășesc deopotrivă iubire și o prietenie indestructibilă. Citește continuarea pe divahair.ro
Acest lucru este foarte important, pentru că viața sexuală ocupă doar o arie foarte restrânsă din timpul petrecut împreună cu o persoană.