Multe dintre problemele tinerilor căsătoriți apar din cauza lipsei de comunicare sau din lipsa unei comunicări eficiente. Să învățați să comunicați unul cu celălalt ar trebui să devină una dintre prioritățile voastre. De asemenea, nu trebuie să îți fie frică să ceri ajutor atunci când mariajul tău trece prin momente mai grele. Există cineva sau un cuplu căsătorit care a trecut prin ceea ce treci și tu acum și care te poate ajuta să îți rezolvi problemele.
Și, dacă primul an trece cu brio și ați reușit să îl faceți să fie frumos, asta nu înseamnă că de acum poți să te relaxezi. Având în vedere rata divorțului din ultima perioadă, căsătoria ta va avea succes doar dacă tu și partenerul tău sunteți dispuși să depuneți continuu eforturi pentru ca relația voastră să funcționeze. Este foarte important să te îmbunătățești mereu pe tine, dar și mariajul în sine, astfel încât să devii un soț sau o soție tot mai bună.
Să treci cu bine peste primul an de căsnicie este una dintre cele mai mari provocări pentru multe cupluri. Deci, ar trebui să fie o experiență de tranziție din care să învățați amândoi și de care să fiți mândri!
Sfaturi pentru primul an de căsnicie
- Fii pe aceeași lungime de undă cu soțul/soția, mai ales când vine vorba de probleme importante, cum ar fi banii, copiii, sexul și cariera.
- Împărtășiți-vă unul altuia așteptările cu privire la mariajul vostru. Fii de acord să faci și unele compromisuri dacă este cazul.
- Primul an de căsnicie este o perioadă de tranziție. Așa că, fii pregătit/ă să înveți, să faci compromisuri și să te adaptezi și mulezi după celălalt și viceversa. Gândește de acum la plural, nu la singular.
- Vor fi conflicte, dar obiectivul tău ar trebui să fie să mergi la culcare fericit/ă. Așa că, fă tot ce ține de tine atât timp cât nu îți lezezi personalitatea. Soțul sau soția ta ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a se calma și a procesa informațiile, în timp ce tu ai putea să îți dorești o rezolvare rapidă.
- Evită să dai vina pe soțul sau soția ta. Nu fi egoist/ă și nu-l judeca prea repede pe celălalt.
- Nu porni pe ideea că divorțul poate fi o opțiune, cu excepția cazului în care există circumstanțe speciale, adică abuz, dependență sau infidelitate.
- Permiteți-vă reciproc să vă îmbunătățiți în primul an, adaptându-vă schimbărilor și nu încercând să vă schimbați unul pe celălalt.
- Căsătoria este un parteneriat 100% și nu e loc de jumătăți de măsură. Dacă tu și soțul sau soția ta nu vă implicați total, atunci relația este una part-time.
- Privește întotdeauna partea plină a paharului și învață din experiențele mai puțin plăcute care apar în primul an și pe tot parcursul căsătoriei.
- Confruntă-te cu propriile probleme și discută-le cu soțul sau soția. Împărășește ceea ce simți, arată-ți dragostea, aprecierea și grija și viceversa.
- Înțelege că acum faci parte dintr-o nouă familie. Te-ai căsătorit cu soțul sau soția ta, dar el/ea provine dintr-o altă familie, ca și tine.
- Respectă-ți rudele prin alianță, chiar dacă nu le placi.
- Fii pregătit/ă pentru surprize neplăcute care ar putea pune capăt cu ușurință unei căsnicii. De exemplu, secrete ascunse precum împrumuturi uriașe, datorii, pierderea locului de muncă.
- Bucură-te de dragoste și nu o privi niciodată ca pe ceva sigur.
- Învață cum să aplanezi conflictele, cum să ”te cerți eficient” cu soțul/ soția.
- Căsnicia este ceva pentru care trebuie să lupți, necesită muncă grea și educație continuă.
- Fii atent/ă la furie, răspunde, dar nu fii agresiv/ă. Răbdarea este cheia!
- Caută, învață și aplică informațiile pozitive despre căsătorie în general.
- Comunicarea și acordarea atenției soțului/soției sunt două dintre cheile unei căsătorii reușite, sănătoase și fericite.
- Invățați să vă iertați unul pe celălalt. Nu țineți scorul și nu vă jigniți.
- Petreceți timp de calitate împreună. E foarte important să vă faceți timp unul pentru celălalt, iar soțul/soția și mariajul vostru ar trebuie să fie deasupra hobby-urilor și carierei.
- Concentrează-te asupra nevoilor soțului/soției, a ta și a căsniciei voastre.
- Definiți-vă rolurile. De exemplu, cine gătește, cine spală vasele sau cine duce gunoiul. Nu trebuie să fie o regulă, unele activități chiar e indicat să fie făcute împreună.
Posteaza comentariu