3. Nu duc gelozia la extrem
Faptul că eşti geloasă nu înseamnă că-l iubeşti mai mult! Nu lega acest lucru de sentimentul de afecţiune, avertizează psihologii. Trebuie să conştientizezi că există o limită şi a geloziei, astfel încât ea să nu devină toxică pentru relaţia voastră. Nimănui nu-i place să fie acuzat pe nedrept şi nici nu este o sarcină plăcută aceea de a-i spiona absolut orice mişcare, pretinzând că relaţia voastră merge ca pe roate. Discută cu el atunci când ceva te supără!
4. Nu ignoră priorităţile celuilalt când este vorba despre chestiuni serioase
Dacă este important pentru soţia ta ca mama soacră să te placă atunci acest lucru trebuie să capete aceeaşi importanţă şi pentru tine. Ideea este ca atunci când un lucru devine esenţial pentru unul dintre parteneri, celălalt trebuie să-l susţină şi să-l asculte, arătându-i că îi este alături.
5. Nu lasă relaţia baltă, ci muncesc pentru ea
Nicio relaţie nu funcţionează singură ca pe roate, cu atât mai mult cu cât este una de lungă durată. Interesul pentru a întreţine flacăra vie trebuie să fie de ambele părţi şi fiecare dintre parteneri să încerce să-l facă pe celălalt fericit. Sigur că există câteva reguli de bază pe care este bine să le respecţi, cum ar fi aceea de a gândi înainte de a exploda de furie, de a face mai puţine comparaţii cu alţi parteneri şi de a încerca să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai în prezent.
Posteaza comentariu