De ce sunt oamenii care preferă să stea acasă mai deștepți conform studiilor?
Cercetarea a analizat datele de la 15.000 de persoane dintr-o gamă de locații și situații diferite (diferite religii, etnii, statuturi financiare, orientări) și a descoperit că dorința de a rămâne acasă coincide adesea cu un IQ superior. Cele mai inteligente persoane experimentează o satisfacție mai puțin vitală în cazul creșterii contactelor interpersonale cu prietenii sau cunoștințele lor. Echipa de experți a descoperit, de asemenea, că oamenii care trăiesc în zone cu o densitate mare a populației sunt mai puțin fericiți decât cei care trăiesc în comunități mai mici. Petrecerea timpului cu prietenii a oferit majorității participanților sentimente de satisfacție și bucurie.
Cu toate acestea, când cei cu un IQ au rămas acasă, și contrariul a fost adevărat.Persoanele cu un nivel mai ridicat de inteligență nu simt atât de multă satisfacție din socializare și preferă să fie singure. Aceste descoperiri ne pot face mai conștienți de modul în care creierul nostru a fost adaptat și dezvoltat pentru a face față stilului de viață modern. Cercetătorii au ajuns la teoria că modul de viață al strămoșilor care implica vânătoare și colectare încă are o influență asupra modului în care trăim. Viața în savana africană, de exemplu, ar fi drastic diferită de cea din oraș. Se crede că oamenii trăiau în grupuri dispersate de aproximativ 150 de indivizi și că socializarea în propriul trib era crucială pentru supraviețuire în ceea ce privește hrana și reproducerea.
În timp ce o mare parte a societății găsește confortul, bucuria și satisfacția în aceleași lucruri - un grup mic cu care socializează și împarte spațiile de agrement, rezultatele studiului sugerează că persoanele mai deștepte s-au dezvoltat dincolo de aceste nevoi.
Modificările din creier și cerințele persoanelor extrem de inteligente au venit cu schimbările și cerințele constante ale timpurilor moderne. Deși depindem mai mut ca niciodată de legătura noastră cu lumea, se pare că creierul se pregătește pentru o viață în singurătate. Cu alte cuvinte, oamenii mai inteligenți preferă să-și petreacă momentele în solitudinea casei lor, deoarece mințile lor s-au adaptat mai bine stilului de viață modern, detașat de obiceiurile strămoșilor.O persoană foarte inteligentă este propriul său guru, maestru sau idol. Poate fi inspirată de lucrarea altora, dar știe că doar muncind din greu poate extinde orizonturile cunoașterii și că doar căutând răspunsuri va putea găsi toate cunoștințele.
Există și alte semne care pot indica faptul că ești unul dintre cei mai inteligenți, semne care sunt destul de strâns corelate cu cele enumerate anterior. Iată câteva exemple:
1. Anxios social
Una dintre provocările sociale ale persoanelor inteligente este despre cum să se comporte în situațiile sociale comune, mai ales că oamenii se grăbesc să catalogheze dacă cineva este anxios social sau dacă se poartă ciudat. Oamenii foarte inteligenți încep să analizeze totul în detaliu, de la ce subiecte de discuție ar trebui să deschidă până la cum reacționează oamenii la conversația lor.
Acest lucru face imposibil ca aceștia să se relaxeze.2. Prieteni inteligenți
Oamenii foarte inteligenți au tendința să stea cu oameni la fel de deștepți și creativi ca ei. Oamenii inteligenți sunt atrași unii de alții deoarece sunt capabili să relaționeze la un nivel mai profund. Dacă grupul tău este format din cei mai inteligenți oameni pe care îi cunoști, există o șansă mare să fii și tu.
Posteaza comentariu