Dacă vrei să-ți impresionezi partenerul, o poți face cu ajutorul acestui meniu complet de Ziua Îndrăgostiților:
Aperitiv - Bruschette cu parmezan
Ingrediente
8 felii mici de pâine
2 linguri de ulei de măsline
sare de mare și piper negru proaspăt măcinat
1 borcan cu inimi de anghinare marinate, clătite și scurse de lichid
1/4 cană cu parmezan ras
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ung feliile de pâine pe ambele fețe cu o lingură de ulei și se asezonează cu sare și piper. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru 10-12 minute. Se lasă apoi să se răcească.
Anghinarele se toacă mărunt și se amestecă într-un bol împreună cu parmezanul, pătrunjelul și restul de ulei.
Se împarte această compoziție în mod egal între cele 8 felii de pâine.Fel principal - Filet mignon în crustă de piper cu spanac
Ingrediente:
pentru fileuri
2 fileuri mignon (felii de 2 centimetri de mușchi de porc)
sare și piper măcinat grosier
2 lingurițe de ulei de măsline
pentru spanac
450 grame de spanac, bine spălat, tulpinile groase aruncate
sare și piper măcinat grosier
2 linguri de unt
1 ceapă tocată
1 lingură de făină
3/4 cană cu lapte
Mod de preparare
Pentru a face fileurile, acestea se asezonează generos cu sare și piper pe ambele părți. Se încălzește uleiul într-o tigaie mică, la temperatură medie spre ridicată. Se gătesc fileurile până când au textura dorită, între 3 și 5 minute pe fiecare parte.
Spanacul se pune într-o cratiță mare, la foc mediu.
Se asezonează cu sare. Se lasă să se gătească pentru aproximativ 4-5 minute, amestecând ocazional. Se transferă spanacul într-o strecurătoare și se clătește cu apă rece, până când se răcește complet. Se stoarce lichidul din el și se dă deoparte. Într-o cratiță mic, se topește untul la foc mediu-scăzut, se adaugă ceapa și se condimentează cu sare și piper. Se lasă 3-5 minute, până se înmoaie, amestecând din când în când.
Se adaugă făina, se amestecă timp de 1 minut și se adaugă laptele. Se lasă la fiert, la foc ușor spre mediu, amestecând ocazional, până când se îngroașă (1-2 minute).
Se amestecă împreună cu spanacul și se poate servi cu fileurile de vită.Mousse de ciocolată
Ingrediente
4 gălbenușuri de ou
1/4 cană cu zahăr
1 vârf de cuțit de sare
2 linguri de pudră de cacao neîndulcită
60 de grame de ciocolată amăruie
3/4 cană cu smântână
Mod de preparare
Ciocolata se toacă mărunt. Într-un bol, la bain-marie, se amestecă gălbenușurile, zahărul și sarea, până când se dizolvă acestea, pentru 1-2 minute. Se dă bolul deoparte de pe foc și se adaugă ciocolata tocată mărunt și pudra de cacao. Se amestecă bine, până când se integrează toate ingredientele. Se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Într-un bol mediu, se bate cu un tel smântâna, până când devine pufoasă.
Se combină jumătate din smântână cu amestecul de ciocolată. Se adaugă și restul de smântână și se amestecă mai ușor de această dată. Se toarnă în patru boluri mici, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore.