Oricat de buna ar fi insa parerea despre noi, atunci cand e vorba de relatie, e bine sa incercam sa vedem si ce am putea face si noi, nu doar partenerul nostru, pentru ca lucrurile sa fie mai bine.
E bine sa ne iubim partenerul conditionat ?
1. Conditionarea pune presiune asupra partenerului tau si el poate avea sentimentul ca isi pierde identitatea in aceasta relatie. In acest fel, in loc ca relatia voastra sa devina mai buna, risca sa intre intr-un impas.
Ca atare: Daca vrei sa schimbi un comportament al partenerului tau, pentru ca ti se pare inadecvat, discuta cu el despre acest lucru si afla si parerea lui.
2. Cand vrem ca lucrurile sa se intample cum dorim noi, chiar daca avem argumente, riscam sa il uitam pe celalalt.
Ca atare: Exprima-ti opiniile care pe niste posibilitati, nu ca pe niste conditii care nu mai pot fi negociate. Oricat ti s-ar parea de evident ca ai dreptate, accepta ca poate sa mai existe o alta opinie. Aratand respect pentru celalalt vei castiga mult mai mult decat ai putea castiga prin forta si impunerea parerilor tale. Astfel, atunci cand pornesti o discutie, incearca sa te concentrezi si asupra parerii celuilalt si sa nu o consideri lipsita de importanta. 3. A incerca obsesiv sa schimbam ceva la persoana pe care o iubim
In mod "ciudat", o relatie implica doua persoane. A trimite responsabilitatea doar asupra unui membru al cuplului poate aduce frustrare, neincredere si chiar suferinta. Inainte de a spune ca daca el ar fi altfel ar fi bine, incearca sa vezi daca lui ii este bine si daca nu cumva incerci sa il schimbi doar de dragul tau, prin forta sau conditionare. Caci daca faci asta, este foarte posibil ca schimbarile sa fie doar de scurta durata, si odata ce atmosfera in cuplu se relaxeaza, el sa revina la vechiul comportament.