Elementul cheie al acestei descoperiri pare să fie rolul pe care îl joacă gena 5-HTA1 la nivelul creierului, notează cotidianul citat de Mediafax.
Persoanele cu mutaţia G sintetizează mai puţină serotonină, o substanţă chimică din creier ce influenţează starea de dispoziţie şi gradul de fericire al unei persoane.
Cercetătorii ştiau deja că persoanele cu mutaţia "G" întâmpină dificultăţi în găsirea unui partener de viaţă.
Studiul a fost publicat în revista Scientific Reports.
Cercetătorii chinezi spun că studenţii dispun de mai mult timp liber şi o mai mare libertate în ceea ce priveşte începerea unei relaţii în comparaţie cu restul populaţiei.
În celelalte etape ale vieţii, alţi factori, precum presiunea pusă de părinţi, care îi îndeamnă pe tineri să se căsătorească, pot avea o influenţă mai mare.
În ciuda acestui aspect, savanţii chinezi afirmă că studiul lor "oferă dovada unei contribuţii genetice asupra statutului marital în anumite contexte".
Alţi oameni de ştiinţă spun că deşi genele influenţează în mod inevitabil relaţiile de cuplu, rolul lor rămâne în cele mai multe cazuri unul destul de mic.
Studiile anterioare au relevat faptul că şansele oamenilor de a se căsători, de a rămâne căsătoriţi şi numărul partenerilor sexuali sunt influenţate de ADN-urile lor.
Foto: Hepta
Posteaza comentariu