Care este motivul pentru care ar trebui să fii mereu sincer?
Sinceritatea poate fi definită în felul următor: aceasta reprezintă realizarea lucrurilor care știm că sunt corecte și evitarea tentației de a face lucrurile care știm că sunt greșite. Sinceritatea trebuie să fie prezentă în orice moment, atât în gândire, cât și în acțiune. Oamenii sinceri rămân pe calea îngustă a onestității, indiferent care ar fi consecințele. Dacă suntem sinceri, integritatea noastră nu va fi compromisă niciodată.
Un act necinstit reprezintă o încercare de a înșela pe cineva.
Este posibil să te înșeli chiar și pe tine. Faci acest lucru când vrei să justifici o minciună din cauza unor circumstanțe sau ca o răzbunare atunci când cineva a fost necinstit cu tine.
Incorectitudinea, indiferent de motiv, distruge credibilitatea, reputația și respectul de sine.Sub fiecare piatră fundamentală a piramidei succesului există câteva sfaturi de aplicare. Sub sinceritate, sfatul pentru aplicarea acesteia era în toate privințele. Ulterior, a fost schimbat sfatul pentru aplicare în gândire și acțiune. Această schimbare a avut o motivație importantă. Are legătură cu înțelegerea faptului că onestitatea pornește de la ignorarea tentației de a asculta gândurile necinstite, care pot duce în final la acțiuni necinstite.
Nu minți niciodată! Nu înșela niciodată! Nu fura niciodată!
De asemenea, este important să fii sincer cu tine însuți. Onestitatea nu este reprezentată doar de adevăr, ci și de acțiunile în conformitate cu valorile tale de bază.
Răzbunarea este plăcerea unei minți înguste, iar timpul petrecut gândindu-te sau acționând în scopul unei răzbunări ar putea fi petrecut încercând să mergi mai departe.
Încearcă să te gândești la o situație în care nu ai fost onest. Poate că un coleg de la muncă te-a enervat. Ai așteptat momentul în care ai avut un avantaj asupra acestuia și ai acționat. Te-ai răzbunat. Dar nu ai avut parte de fericire. Nu ți-ai urmat valorile tale, iar ulterior ți-ai cerut scuze pentru acțiunile tale. Ai simțit că nu ai fost sincer cu tine însuți, chiar dacă acțiunile tale au fost îndreptate către altă persoană. Provocarea de a fi cu adevărat sincer mereu poate fi definită prin următorul mod: cea mai mare cucerire a omului este cucerirea propriei persoane.
Iar onestitatea îți oferă o răsplată mai mare decât ți-ai putea imagina. Nu poți găsi o pernă atât de moale precum o conștiință curată.
Posteaza comentariu