Care este motivul pentru care partenerul tău nu recunoaște când greșește?
Imaginează-ți că ați hotărât să vă vedeți la o anumită oră pentru a merge împreună în oraș, însă, după ce ai așteptat 15 minute, te-ai hotărât să îl suni pe partenerul tău pentru a vedea unde este. Se pare că el aștepta de 15 minute la altă ieșire de la metrou sau cu totul în altă parte. Și te întrebi cum ar fi putut fi făcută această confuzie, având în vedere că totul a fost scris negru pe alb, în conversațiile voastre.
Însă el nu te crede, așa că îi trimiți o captură de ecran cu discuția voastră, în care tu i-ai spus explicit locul în care trebuia să vă întâlniți, iar el a fost de acord. Este o situație destul de simplă, nu? Partenerul a greșit, iar tu ai dreptate. Dar, bineînțeles, el refuză să recunoască faptul că a greșit. Și nu este vina ta, pentru că ai trimis acest mesaj printre altele, iar el a omis acest detaliu. De ce crede partenerul că tu ești de vină pentru această situație creată? Înainte de a te despărți de el, pentru că este atât de încăpățânat, probabil că ar fi mai bine să afli rezultatele unui studiu realizat cu scopul de a demistifica acest subiect.
Cercetătorii de la Caltech, Școala Wharton, Universitatea de Vest și Laboratorul ZRT au descoperit că persoanele cu un nivel mai ridicat de testosteron, adică bărbații, tind să creadă că au dreptate chiar și atunci când greșesc. Aceștia au explicat mai bine constatările lor. Au descoperit că grupul de participanți cu un nivel ridicat de testosteron a luat mai repede decizii pripite, care sunt de obicei greșite. Testosteronul fie inhibă procesul de verificare mentală a muncii, fie sporește senzația intuitivă că ai dreptate. Cercetătorii au ajuns la această concluzie efectuând un studiu cu ajutorul a 243 de bărbați, care au fost selectați aleatoriu pentru a primi o doză de testosteron sau placebo, înainte de a li se face un test.
În plus, studiul a arătat că persoanele cu un nivel mai ridicat de testosteron prezintă mai multe șanse de a răspunde greșit mai repede și de a răspunde corect într-o perioadă de timp mai lungă. Cercetătorii consideră că toate aceste constatări au legătură cu faptul că testosteronul crește încrederea în oameni.
Posteaza comentariu