De ce îngenunchează bărbatul în fața femeii

Fie că ai fost tu pusă în această situație sau ai văzut o cerere de căsătorie în public, în grupul tău de prieteni sau în alte părți, te-ai întrebat vreodată de ce îngenunchează bărbatul în fața femeii?

Mai jos, regăsești explicația acestei tradiții. Iată despre ce este vorba!

Care este motivul pentru care îngenunchează bărbatul în fața femeii?

Știi deja această imagine: femeia în picioare, îndreptată spre partenerul său, care stă în genunchi în fața sa, cu un inel în mână. Acest gest iconic precede o viață petrecută împreună. Oamenii îngenunchează la biserică și în fața roialităților, dar de ce îngenunchează bărbatul în fața femeii pe care o iubește? Și de ce ar trebui să menținem această tradiție atât de bine cunoscută?

Originea acestui obicei este necunoscută, însă este practicat de secole.

Catolicii îngenunchează într-un singur genunchi ca un semn al respectului față de Dumnezeu înainte de a participa la slujbă. Cavalerii se apleacă în fața unui rege atunci când li se oferă diferite distincții și când se prezintă într-un spectacol de onoare în fața familiilor regale. În război, partea care pierde îngenunchează în fața armatei care a câștigat.

Este vorba despre respect, onoare și predare.
Acestea sunt motivele care se regăsesc în spatele genunchiului îndoit într-o căsătorie. Ca semn de respect, bărbatul îngenunchează ca un act de umilință în fața femeii cu care își dorește să își petreacă restul vieții. În plus, atunci când stă într-un genunchi, bărbatul stă față în față cu uterul femeii, unde este creată viața. În acest fel, îi onorează trupul și o onorează.
Bărbatul își predă restul vieții femeii cu care vrea să și-l petreacă. Acesta renunță la burlăcie pentru paternitate, făcând promisiunea de a crește copii alături de partenera lui și de a-i rămâne credincios. Dacă nu știai semnificația și frumusețea din spatele acestui act, acum poți înțelege mai bine darul pe care îl primești odată cu cererea în căsătorie sau poți empatiza mai ușor cu oamenii din jurul tău care recurg la acest gest.