Cum "utilizezi" barbatul modern?

Crezi ca ai nevoie de un manual de utilizare pentru iubitul tau? Afla mai multe despre modurile de gandire ale tinerilor barbati romani din rezultatele unui studiu realizat recent de Discovery Networks.

Femeile sunt fiinte emotionale, iar barbatii sunt fiinte logice... In cele mai vechi timpuri, barbatii erau cei care mergeau la vanat, se straduiau sa asigure un trai bun casei... cu timpul, insa, rolurile s-au mai inversat, dar barbatii nu au scapat niciodata de reprosuri si nemultumiri din partea partenerelor: "De ce nu imi mai spui ca ma iubesti?", "Stiu eu ca nu ma mai pretuiesti!", "Nu imi mai faci si tu cadouri scumpe!" etc. In mod sigur, nu este o regula, nu toate femeile s-au nascut pentru a tanji dupa complimentele, materiale sau nu, din partea iubitului.

De curand, Discovery Networks a realizat un studiu in 15 tari, printre care si Romania, pentru care au fost intervievati peste 12.000 de tineri cu varste cuprinse intre 25 si 39 de ani (dintre care 1.083 de romani) si in jur de 50 de sociologi, psihologi si jurnalisti. Rezultatele studiului arata ca barbatii tineri au vieti mai complexe ca oricand. Acestia isi creeaza propria versiune a masculinitatii, negociind intre aspecte traditionale si moderne pentru a-si defini propriile combinatii unice de identitate masculina.

Acest studiu a identificat si explorat cele mai importante moduri de gandire pe care barbatii tineri din Europa si Romania, in special, le impartasesc in cele mai importante aspecte ale vietii lor. Pentru noi, femeile, iata, in linii mari, care este "manualul de utilizare a barbatului tanar-modern":

Multi barbati tineri din Romania amana intemeierea unei familii si parasirea caminului parintesc, deoarece nu au mijloacele financiare necesare. In general, ei nu sunt fericiti cu aceasta lipsa de stabilitate. Ideile lor in ceea ce priveste notiunea de barbat sunt, ca si ale multor femei, strans legate cultural de independenta economica si simt ca masculinitatea lor nu este completa daca nu sunt independenti.

Potrivit unor statistici Eurostat ale populatiei, a crescut varsta medie la care oamenii se casatoresc pentru prima oara, de la 26 de ani pentru barbati - in 1980, la peste 30 - in 2004. Pentru o minoritate de barbati tineri, asumarea de responsabilitati, cum ar fi o relatie sau copii, este considerata ca un compromis sau chiar un sacrificiu al celui mai important lucru din viata lor - sansa de a trai un stil de viata ales de ei. Acest grup mic de barbati de tip urban resping ideea de a stabili un camin in schimbul dorintei de a se implini individual.