Sforăitul poate avea numeroase cauze, dar efectul principal în cuplu ţine de o calitate a somnului mai proastă pentru cine nu sforăie. Dacă sforăitul partenerului te trezeşte sau nu te lasă să adormi, află cum să-ţi ajuţi iubitul să nu mai sforăie.
Când devine o problemă regulată, sforăitul partenerului îți poate afecta în mod negativ somnul și poate duce chiar la resentimente sau probleme în cazul în care decizi să dormiți separat pentru că nu mai suporți zgomotele nocturne. Înainte de astfel de soluții drastice, încearcă alte moduri prin care îți poți ajuta iubitul să nu mai sforăie.
Sfaturi practice împotriva sforăitului: Cumpără un umidificator de aer pentru dormitor
Dacă sforăitul a apărut treptat, cea mai simplă explicație ar putea fi faptul că aerul din dormitor este prea uscat. Respirând aer cu o umiditate scăzută toată noaptea, membranele căilor respiratorii se usucă, iar zgomotele se produc mai ușor. Umidificatorul de aer poate rezolva uneori problema, iar tenul tău va beneficia la fel de mult de umezeala crescută, mai ales pe timpul iernii.
Sugerează-i să doarmă pe o parte
Dormitul pe o parte este dificil la început dacă iubitul tău este obișnuit să doarmă pe spate, dar această soluție reduce foarte mult șansele sforăitului zgomotos. Prin coaserea unui obiect pe spatele pijamalei, ca o minge de tenis, iubitul tău nu se va mai întoarce pe spate pentru prea mult timp nici atunci când doarme adânc.
Sfaturi practice împotriva sforăitului: Oferă-i o pernă specială
Mulți specialiști susțin ideea că sforăitul este mai rar și mai puțin intens atunci când capul este ridicat corect. Cumpără-i iubitului tău o pernă care să îi mențină capul cu aproximativ 10 cm mai ridicat decât corpul în timpul somnului. Poți găsi perne speciale pentru cei care sforăie, la fel de comode ca pernele obișnuite.
Susține-l să facă schimbări în stilul de viață
Dacă iubitul tău are un stil de viață sedentar sau nu doarme regulat pentru o odihnă bună, este mai predispus la sforăit. Convinge-l să facă mai multă mișcare și să își respecte orarul de somn cât mai mult, iar sforăitul ar putea dispărea de la sine odată cu aceste schimbări.
Sugerează-i să o lase mai ușor cu băutură
Alcoolul, alături de somnifere și sedative, calmează activitatea mușchilor din gât, uneori chiar prea mult. Roagă-l să nu mai bea mai mult de un pahar, cu cel mult 2 ore înainte de culcare, pentru ca băuturile alcoolice să nu-i mai afecteze mobilitatea căilor respiratorii în timpul somnului.
Sfaturi practice împotriva sforăitului: Ajută-l să renunțe la fumat
Dacă iubitul tău fumează, este expus unui risc mult mai mare de a sforăi în mod regulat. Sigur că există multe alte motive mai bune pentru care să renunți la fumat, dar faptul că nu mai poți dormi lângă el ar putea fi impulsul de care are nevoie să renunțe la acest viciu.
Convinge-l să apeleze la un medic
Studiile arată că bărbații căsătoriți trăiesc mai mult decât celibatarii, iar acest lucru este explicat prin faptul că partenerele îi ajută să se îngrijească mai bine și îi trimit la doctor atunci când este cazul. Dacă alte soluții nu funcționează, convinge-ți iubitul să discute măcar cu medicul de familie problema sforăitului.
Sfaturi practice împotriva sforăitului: Susține-l moral
Nu uita că problema este sforăitul, nu iubitul tău și nu-l certa excesiv pentru un lucru pe care îl poate controla. Susține-l moral și ajută-l să încerce diferite soluții pentru a scăpa de sforăit, fără reproșuri și resentimente.
Cum să-ţi ajuţi iubitul să nu mai sforăie. 8 sfaturi practice şi utile
Sforăitul poate avea numeroase cauze, dar efectul principal în cuplu ţine de o calitate a somnului mai proastă pentru cine nu sforăie. Dacă sforăitul partenerului te trezeşte sau nu te lasă să adormi, află cum să-ţi ajuţi iubitul să nu mai sforăie.