Negativitatea poate apărea fără să îți dai seama, iar efectele sale toxice le vei observa abia atunci când se întâmplă ceva grav. Pentru a evita negativitatea în relații, asigură-te că eviți aceste comportamente și obiceiuri, care pot dăuna relațiilor!
Modalități prin care poți să eviți negativitatea în relații
1. Ține deschisă linia comunicării
Relațiile sănătoase necesită o comunicare sinceră. Nicio relație nu poate rezista foarte mult dacă persoanele din aceasta au secrete și nu poartă conversații adevărate. Relațiile se pot înrăutăți rapid dacă persoanele se distanțează și nu recunosc că celălalt a făcut sau a spus ceva supărător. Cu toate acestea, poți reacționa rațional atunci când confrunți pe cineva și poți purta o conversație matură, care nu implică țipete și cuvinte dureroase.
Adu-ți aminte că o relație sănătoasă este construită pe o comunicare sinceră și eficientă, așa că încearcă să cultivi aceste obiceiuri dacă vrei să eviți negativitatea.2. Apreciază cealaltă persoană
Indiferent dacă este colegul de muncă, partenerul, prietenul cel mai bun, mama sau bunicul, spune-i celeilalte persoane din când în când că o apreciezi. Orice persoană simte nevoia să fie apreciată în viață, deoarece simte în acest fel că a făcut ceva important în lume. Dacă recunoști calitățile unei persoane și le lauzi, o vei încuraja și pe cealaltă persoană să te trateze în același mod. Relațiile pozitive au nevoie de iubire, atenție și de respect reciproc. Data viitoare când îți vezi prietenul, colegul de muncă, partenerul etc., spune-i că îl apreciezi și că ții la el.
3. Nu te plânge
Multe persoane își folosesc timpul alături de alții ca o scuză pentru a vorbi despre plângeri și pentru a-și vărsa frustrările. Acest lucru nu face decât să lase ambele persoane fără energie și inspirație după interacțiune, deschizând ușa pentru mai multă negativitate în viitor.
În loc de a vorbi despre probleme, vorbiți despre soluții. Amintiți-vă reciproc despre lucrurile frumoase din viață. Relațiile bune devin perfecte atunci când ambele persoane sunt mai bune, nu mai frustrate.4. Nu compara relațiile tale cu ale altora
Fiecare relație este unică și specială, iar relația cu prietenii tăi va fi diferită de cea a altcuiva, așa că apreciaz-o așa cum este. Nu vei avea niciodată relații pozitive dacă îți dorești mereu ceva ce nu ai în loc de a prețui relațiile frumoase pe care le ai deja.
5. Nu încerca să schimbi oamenii
Iubește fiecare persoană pentru cine este în momentul respectiv. Nu încerca să o schimbi pentru a fi pe placul tău. Oamenii se schimbă dacă vor, așa că încearcă să te concentrezi pe dragostea pentru ei decât pe observațiile pentru defectele lor.
Ai putea să indici politicos o modalitate de a se îmbunătăți dacă îți spun că vor să se schimbe, dar nu insista tu să facă acest lucru.6. Râzi mai mult
Este greu să fii negativ dacă ai ceva de care să râzi, așa că spune glume sau organizează o activitate amuzantă cu familia, prietenii, colegii sau partenerul tău. Nu lăsa seriozitatea vieții să stea în calea copilului dinăuntrul tău. Nu numai că te vei simți un om mai liber, însă râsul aduce oamenii mai aproape și înlătură tensiunea.
7. Nu ține supărările prea mult
Toată lumea face greșeli, dar asta nu înseamnă că merită să aibă de-a face cu mustrări pentru întreaga viață. Acceptă că oamenii fac greșeli din când în când și învață să îi ierți.
Dacă au încercat să te rănească intenționat, s-ar putea să fie nevoie să abordezi altfel lucrurile, dar cei mai mulți oameni probabil că nu își dau seama. În cele mai multe cazuri, este vorba despre o greșeală. Adu-ți aminte că și tu ai făcut greșeli și nu ți-ar plăcea ca alții să îți aducă aminte mereu de acestea.