Cum îți dai seama dacă te minte cineva, conform limbajului corpului

Toate ființele umane posedă capacitatea de a minți. Și multe persoane spun, în medie, una sau două minciuni pe zi. Din fericire, experții spun că există modalități de a-ți da seama dacă te minte cineva, conform limbajului corpului.
Pentru a identifica o minciună, pentru să știi în prealabil cum acționează cineva când spune adevărul. Atunci când întrebi o persoană de unde este, cum i se mișcă ochii? Cum sună vocea sa? Odată ce ai stabilit această bază, poți căuta schimbări de comportament în ceea ce privește limbajul corpului. Iată cum îți dai seama dacă te minte cineva conform limbajului corpului!

Indicii care te ajută să îți dai seama dacă te minte cineva


Semnele acestea nu indică întotdeauna faptul că o persoană minte. De exemplu, dacă aceasta stă inconfortabil în scaun, poate avea un limbaj neobișnuit al corpului. Sau dacă o persoană este nervoasă, vocea sa este diferită. Percepțiile noastre pot împiedica capacitatea de a interpreta corect semnele.
Poate fi greu să interpretezi gândurile unei persoane cu adevărat prin limbajul corpului. Cu toate acestea, există semnale la care specialiștii spun că ar trebui să fim mai atenți. Iată cum îți dai seama dacă te minte cineva!

Mâinile


Mincinoșii tind să folosească gesturi ale mâinilor după ce vorbesc în loc de a le face în timpul sau înainte de conversație. Mintea face prea mult lucruri, inclusiv inventarea minciunii, adăugând diferite detalii la poveste. Gesturile normale care ar apărea în timpul povestirii vor apărea după minciună. 

Un studiu realizat în 2015 de Universitatea din Michigan a constatat că persoanele care mint sunt mult mai susceptibile să gesticuleze cu ambele mâini decât cei care spun adevărul. Persoanele care au mințit au gesticulat cu ambele mâini în 40% dintre minciuni, comparativ cu 25% din situațiile adevărate.
Atunci când oamenii mint, tind să ascundă și palmele de tine. Este o reacție inconștientă a corpului, care încearcă să ascundă informați, emoții. S-ar putea ca aceștia să-și pună mâinile în buzunare sau sub masă.

Mâncărimile și nervozitatea


Dacă îți miști corpul înainte și înapoi, capul dintr-o parte în alta și frecatul picioarelor pot reprezenta semne ale unei minciuni. Fluctuațiile sistemului nervos autonom, care reglementează funcțile corporale, pot avea un efect important. Atunci când oamenii sunt nervoși, aceste fluctuați ale sistemului nervos pot determina oamenii să simtă mâncărimi în propriul corp, care pot provoca o stare și mai intensă de nervozitate și neliniște.
Oamenii care tind să afișeze comportamente de atenție exagerată pentru corpul lor, cum ar fi jucatul cu părul, mint de obicei. 


Indiciile faciale
Ochii


O persoană care minte s-ar putea să se uite insistent la tine sau să se uite în altă parte într-un moment crucial. De asemenea, s-ar putea să se uite în jurul său atunci când încearcă să se gândească ce să mai spună. Un studiu din 2015 a confirmat acest lucru, constatând că oamenii se uită uneori în altă parte pentru o perioadă scurtă de timp atunci când mint. De asemenea, cei care au mințit au avut o probabilitate mai mare de a se holba decât cei care au spus adevărul - 70% dintre mincinoși se uită direct la oamenii pe care îi mint. 

Gura


Mișcarea buzelor până în punctul în care aproape dispar poate fi un semn că o persoană minte prin omisiune. Atunci când oamenii fac acest lucru, aceștia rețin emoții sau fapte.
Oamenii care mint au mai multe șanse să-și strângă buzele atunci când primesc întrebări delicate. Acest gest ar putea însemna și că o persoană nu își dorește să se implice în conversație. Este un reflex instinctiv. 

Fața


Ai observat vreodată că cineva devine mai palid atunci când vorbește? Acesta ar putea fi un semnal al minciunii, care alungă sângele de la nivelul feței.
iulia-mirica