De fapt, intensitatea este atât de mare, încât cei care dezvoltă sindromul inimii frânte cred că se confruntă cu un infarct. Acest lucru nu este suprinzător având în vedere că această afecțiune cauzează o funcționare temporar defectuoasă a capacității inimii de a pompa sânge. Afectează doar o zonă a inimii, însă iată mai multe despre ce înseamnă o inimă frântă!
Ai inima frântă? Iată cum îți este afectată sănătatea!
Această condiție transcende reacția emoțională care apare odată cu doliul după pierderea persoanei iubite. Există o mulțime de simptome fizice care pot pune în pericol sănătatea. Unele dintre aceste simptome includ:
1. Durere fizică
Mai multe studii au arătat că durerea emoțională poate stimula zonele creierului care înregistrează frecvent durerile fizice. Acest lucru ajută la explicarea componentei fizice a inimii frânte.
Conform unei cercetări realizate la Universitatea din Toronto, creierul nu poate discerne între durerea fizică și cea emoțională. Ca urmare, acesta va stimula un răspuns similar la orice tip de durere.2. Sevraj
Nu e neobișnuit să îți fie foarte dor de o persoană iubită care a murit. De fapt, atunci când oamenii pierd conexiunea prin moarte sau printr-o ruptură traumatizantă, pot exista reacții iraționale, gândire obsesivă și incapacitatea de a accepta faptul că persoana respectivă nu mai este în viața lor. Oamenii de știință au echivalat acest sentiment cu sevrajul după consumul de droguri și alcool. În cadrul unui studiu, participanților li s-au arătat poze cu foștii iubiți. Studiul a constatat că aceste imagini au stimulat sistemul de recompense din creier.
Cu alte cuvinte, iubirea romantică poate da dependență multor oameni. Cu toate acestea, se transformă în sevraj atunci când relația se termină.3. Probleme de sănătate
Pe lângă durerea în piept, dificultățile de respirație, hipotensiunea arterială și alte simptome care indică o inimă frântă, nivelul ridicat de cortizol este, de asemenea, un efect secundar. Reacția neurologică a organismului la stres poate fi compromisă atunci când acesta este suprasolicitat, ca în cazul pierderii unei persoane iubite. Cortizolul și adrenalina sunt hormonii care ne permit să facem față pericolelor reale sau percepute și pot afecta organismul într-o varietate de moduri, printre care se numără și:
- creștere în greutate
- probleme cu memoria
- sistem imunitar slăbit
- boli de inimă
Conform unui studiu realizat de University Medical Centre din Olanda, nivelul ridicat de cortizol corelat cu sindromul inimii frânte crește riscul de a muri de boli cardiovasculare.
4. Nivel crescut al stresului
Stresul este întâlnit în cazul tuturor care au o inimă frântă. De aceea, nu este neobișnuit ca aceștia să experimenteze o tensiune crescută și o varietate de alte simptome corelate cu stresul.
Împreună cu durerea simțită după pierderea persoanei iubite, presiunea emoțională poate determina organismul să crească nivelul hormonilor de stres. Deși este vorba despre un moment incredibil de dificil al vieții, trebuie să ai grijă și de tine. Acest lucru ar putea însemna să faci lucruri care să îți distragă atenția de la pierderea persoanei iubite, cum ar fi cititul unei cărți sau mersul pe jos. Timpul petrecut poate ajuta la vindecarea unei inimi frânte și, de asemenea, la reducerea stresului.5. Întreruperea ritmului biologic normal
Nu este suprinzător faptul că acele cupluri care au fost împreună pentru mult timp și-au reglat în mod natural ritmul biologic în mod reciproc. Partenerii mănâncă și dorm adesea în același timp. Când relația se termină, indiferent de motive, acest ritm biologic este întrerupt.
Acest lucru ar putea duce la mai multe probleme fizice, inclusiv infecții, creștere în greutate și un timp de reacție mai lent.
Posteaza comentariu