Iată care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac partenerii într-o relație
Nu trebuie să faceți totul împreună sau să faci totul pentru partenerul tău
Trebuie să ai propriile tale opinii, hobby-uri și să îți trăiești propriile experiențe.
Nu ar trebui să îți pierzi identitatea sau independența dacă ai o relație. Nu numai din motivele evidente, ci și pentru că vrei să rămâi interesant/ă pentru cel/cea de lângă tine. Și pentru tine.
Dacă partenerul vrea ca lumea ta de să înverte doar în jurul lui, poate fi un semn că este narcisist.
Nu vă ascultați unul pe altul
Comunicarea este cea mai importantă parte a unei relații.
Acordând mai multă atenție modului în care comunici cu iubitul sau iubita, poți preveni micile îngrijorări care pot apărea pe parcursul relației.
Ceea ce se întâmplă adesea este că suntem atât de porniți să transmitem propriul mesaj încât uităm să ascultăm ceea ce spune cealaltă persoană.
Dacă oamenii nu se simt auziți într-o relație, acest lucru duce inevitabil la probleme.
Să creșteți separat, mai degrabă decât împreună
Viața este făcută din schimbări, tot timpul.
Dacă amândoi continuați să mergeți în aceeași direcție, este în regulă. Dar dacă vă îndreptați în direcții opuse, se va crea tensiune și îngrijorare.
Se poate întâmpla din când în când fără consecințe, dar dacă faceți acest lucru pentru o perioadă lungă de timp, vă veți îndepărta inevitabil unul de celălalt.
Trebuie să comunicați unul cu celălalt, să vorbiți despre valorile voastre și să continuați să vă împărtășiți așteptările pentru a te asigura că cealaltă persoană știe ce îți dorești.
Să nu vedeți eforturile depuse sau să uitați lucrurile bune
Mulți dintre noi ne concentrăm automat asupra a ceea ce este în neregulă și pe ceea ce am dori să schimbăm în partenerul nostru.
Deși poate fi util să recunoaștem lucrurile care nu funcționează și să luăm măsuri pentru a le remedia, adesea ne poate distrage atenția de la ceea ce funcționează și de la lucrurile pozitive pe care partenerul nostru le face pentru noi.
Când îi arătăm aprecierea noastră, întărește în partenerul nostru sentimentul că eforturile lui sunt văzute și luate în considerare.
Prin urmare, el va fi mai tentat să facă mai mult, în loc să devină leneș sau defensiv.
Să comparați relația voastră cu ale altora
Trăim într-o lume în care nefericirea, precum și fericirea celorlalți ne pot afecta propria stare. Și cu rețelele sociale, totul este la îndemâna tuturor.
O modalitate ușoară de a vă distruge relația este să vă comparați cu ceilalți și să duceți acea energie proastă acasă.
Dar fiecare relație este diferită, ca să nu mai vorbim că ceea ce vezi poate să nu fie întotdeauna adevărat.
Aveți propria poveste, propria relație și amândoi încercați să dați tot ce aveți mai bun.
Să fii de acord cu tot ce spune partenerul
Comunicarea este vitală pentru a avea o relație sănătoasă, dar asta nu înseamnă că nu poți avea propriile gânduri și opinii.
Într-o epocă în care poți fi făcut să înghiți orice, este relativ sănătos să faci propriile cercetări și să exersezi gândirea critică.
Partenerul tău ar trebui să te respecte mai mult pentru asta, nu să-și bată joc de tine.
Să vorbești liber este un semn că te simți complet confortabil în relația ta.
Nu vă recunoașteți greșelile
Este important să știi când și cum să-ți ceri scuze. La fel este și cu rezolvarea unui conflict fără a-l lăsa să putrezească într-un colț.
Dar pentru unii oameni, scuzele sunt dovada că sunt slabi sau incompetenți. Ei cred că dacă greșesc e ceva în neregulă cu ei.
Alții cred că a oferi scuze imediat după o ceartă este o recunoaștere a vinovăției și a responsabilității pentru întregul conflict.
Și, uneori, scuzele par să atragă o atenție suplimentară asupra unei greșeli care poate să fi trecut neobservată.
Cu toate acestea, în circumstanțele potrivite, o scuză suficient de bine spusă și sinceră va evita, de obicei, toate aceste probleme și va servi pur și simplu la rezolvarea unui conflict, la reafirmarea valorilor comune și la restabilirea sentimentelor pozitive.
Trebuie doar să știi când și cum să-ți ceri scuze.
Folosind trecutul partenerului împotriva lui
Este foarte greu să eviți acest lucru în timpul unei dispute, dar este absolut necesar.
Atunci când ești într-o relație, ar trebui să te concentrezi doar pe prezent și viitor.
Indiferent cât de aprinsă este o ceartă, ar trebui să evitați să aduceți în discuție un eveniment din trecut. Trebuie să-l lasați în urmă.
Dacă partenerul te-a înșelat sau a făcut ceva stupid care te-a rănit la un moment dat, este o idee proastă să mai vorbești despre asta și să-l folosești ca muniție în lupta ta.
Trebuie să lași trecutul la locul lui, dacă ai ales să mergi mai departe.
A ierta cu adevărat înseamnă a nu pune mizeria din trecut înapoi pe masă. Altfel, se întâmplă pentru că nu ai iertat cu adevărat și îți faci rău degeaba.
Sursă: zodiachelps