Cele două cuvinte care pot transforma relațiile

Există două cuvinte care pot schimba relațiile. Acestea sunt: "Îți mulțumesc". Prin exprimarea aprecierii față de ceilalți, facem două lucruri.
Ne schimbăm atitudinea față de apreciere și recunoștință și le confirmăm celorlalți că fac lucruri bune pentru noi. În acest fel, creăm o atmosferă pozitivă, în care bunătatea poate înflori. Iată cum pot schimba relațiile aceste două cuvinte!

Care sunt cele două cuvinte care pot transforma relațiile?


Cel mai ușor este să începi această practică acasă. Probabil că ai multe lucruri pentru care îi ești recunoscător familiei și partenerului, dacă stai să analizezi. Dar știi ce se spune despre familiaritate: poți să ratezi ceea ce stă chiar în fața ta. Gândește-te pentru ce le ești recunoscător membrilor familiei și altor persoane apropiate. Poate te-au ajutat în vreun fel sau ți-au îmbunătățit viața.
S-ar putea să fii surprins de câte lucruri vei scrie pe listă. 

Le poți mulțumi pentru:


1. Ceea ce fac


Nu este greu să mulțumești pentru o cină pregătită seara când ajungi acasă de la birou. Dar există multe alte lucruri mărunte pe care le trecem cu vederea. A spălat vasele? A curățat litiera pisicii? Poate că erau atribuțiile celeilalte persoane, dar tot poți să fii recunoscător că a făcut aceste lucruri.

2. Ceea ce spun


Poate că te-au încurajat sau ți-au oferit sfaturi care te-au ajutat cu adevărat. Asigură-te că le mulțumești!

3. Cine sunt


Acest lucru depășește acțiunile sau cuvintele, dar te ajută să recunoști caracterul celor apropiați. Poate vrei să lauzi integritatea de business a partenerului sau relațiile cu prietenii sau bunătatea copilului față de animalul de companie.

Fiecare dintre aceste mulțumiri sunt mai intense atunci când detaliezi mai mult.
Nu mulțumi doar pentru masă, ci apreciază cât de aromat era puiul la cuptor. Spune-i cuiva că ești recunoscător pentru ceea ce ți-a spus datorită modului în care te-a făcut să te simți și apoi explică-i cum. În acest fel, le arăți persoanelor din viața ta că mulțumirea este mai mult decât un lucru pe care îl spui doar de dragul de a fi spus. La urma urmei, tuturor ne place să fim apreciați. Este nevoie de timp pentru a observa și pentru a fi specific. Așa că începe să fii atent la acțiunile și vorbele celorlalți și mulțumește-le pentru ele când este cazul. Acest lucru va face o schimbare majoră în relații.

Așa cum există lucruri diferite pentru care poți fi recunoscător, există modalități diferite de a-ți exprima recunoștința. 

1. Spune-o cu voce tare


Dacă vorbești cu cineva față în față, asigură-te că faci contact vizual, pentru a-și da seama că ești sincer. Sau poți suna și lăsa un mesaj vocal.

2. Spune-o în scris


Dacă discursurile nu sunt punctul tău forte, poți găsi felicitări care exprimă exact ceea ce vrei să spui. Dar persoanele dragi ție vor aprecia probabil cuvintele simple scrise de mână, deoarece știu că vin din inimă.
Un mesaj scurt în timpul zilei poate să-i reamintească unei persoane dragi că te gândești la ea.

3. Spune-o prin acțiuni


Unii oameni percep mai bine acțiunile decât cuvintele. Poate mici daruri sau servicii oferite. Un buchet cu flori sau cutia preferată de bomboane lăsată pe biroul cuiva poate exprima aprecierea. 

Odată ce ai exersat toate aceste practici acasă și cu cei dragi, poți să fii recunoscător și în cercuri mai îndepărtate. Poate că este angajat să încaseze banii și să pună produsele în pungă, dar casierul unui magazin s-ar putea simți mai bine dacă-i zâmbești și-i mulțumești. Dacă îți plac serviciile dintr-un restaurant sau magazin, poți cere să vorbești cu managerul. Apoi, în fața managerului, poți lăuda un angajat pentru ajutorul oferit sau pentru serviciile de calitate.
iulia-mirica