În orice caz, este dificil să-ți dai seama dacă persoana de lângă tine este sau nu partenerul potrivit. De aceea, probabil cu toții ne-am dori să existe o metodă de a afla dacă relația în care ne aflăm are șanse să treacă testul timpului.
Se pare că un profesor de psihologie crede că a găsit modalitatea de a evalua capacitatea unei relații de a rezista în timp.
Gary W Lewandowski, cercetător specializat în relații și profesor de psihologie la Universitatea Monmouth din Statele Unite, a creat un test pe baza a 15 întrebări, care îi poate ajuta pe oameni să descopere dacă relația în care se află este potrivită pentru ei.
Specialistul a declarat pentru The Independent că s-a decis să creeze această listă pentru că întrebarea pe care o primește cel mai des este „Cum știu dacă sunt în relația potrivită?”
„Probabil este întrebarea pe care oamenii și-o pun cel mai des, dar nu sunt pregătiți să-și ofere singuri răspunsul.
Când vor să afle acest lucru, nu știu întotdeauna care sunt întrebările corecte pe care să și le pună și se concentrează în mod greșit asupra altor aspecte”, a declarat specialistul.Psihologul spune că răspunsul „Da” la aceste întrebări este un indiciu clar ca relația în care te afli are șanse mari de viitor. Întrebările au fost concepute pe baza datelor științifice acumulate de-a lungul timpului despre relații de durată, în care oamenii se simt împliniți.
Iată întrebările despre relația ta pe care ar trebui să ți le pui:
1. Partenerul tău te face să te simți o persoană mai bună și tu, la rândul tău, faci același lucru pentru el?
2. Tu și partenerul tău simțiți că puteți să vă împărtășiți sentimentele, că vă puteți baza unul pe celălalt, vă simțiți apropiați unul de altul și nu trăiți cu grja că celălalt ar putea pleca?
3.
Tu și partenerul tău vă acceptați unul pe altul așa cum sunteți, fără să încercați să vă schimbați reciproc?4. Atunci când apar neînțelegeri, tu și partenerul tău puteți să comunicați respectuos, fără dispreț sau negativitate?
5. Tu și partenerul tău luați deciziile împreună, aveți același nivel de putere și influență în relație?
6. Partenerul tău este cel mai bun prieten al tău și tu ești cel mai bun prieten al său?
7. Tu și partenerul tău vorbiți adesea în termenii „noi” sau „al nostru”, în loc de „eu” și „tu”?
8. Tu și partenerul tău aveți încredere să vă împărtășiți parolele conturilor de social media și ale conturilor de la bancă?
9. Tu și partenerul tău aveți o părere bună unul despre celălalt, fără să fie una exagerat pozitivă?
10.
Prietenii tăi și cei ai partenerului tău consideră că aveți o relație frumoasă, care are șanse să reziste în timp?11. Din relația ta lipsesc semnale de alarmă precum infidelitate, gelozie sau comportament abuziv?
12. Aveți aceleași valori în ceea ce privește politica, religia, căsnicia, dorința de a avea sau nu copii și modul de a crește copiii?
13. Tu și partenerul tău sunteți dispuși să vă sacrificați unul pentru celălalt nevoile, dorințele și scopurile, dar fără să vă simțiți folosiți?
14. Tu și partenerul tău aveți personalități plăcute și sunteți stabili emoțional?
15. Tu și partenerul tău sunteți compatibili din punct de vedere sexual?
Dacă răspunsurile sunt predominant „nu”, atunci sunt șanse mici ca relația să fie una stabilă și de durată.
„Doar pentru că găsești anumite aspecte bune nu înseamnă că este o relație bună”, spune Lewandowski. Dar nu este neapărat un lucru negativ.Specialistul consideră că aceste întrebări sunt utile pentru orice cuplu.
„Nu e nicio amenințare să descoperi lucruri plăcute despre o relație bună. Iar dacă te afli într-o relație mediocră sau nocivă, să ieși din ea te eliberează și îți permite să intri într-una grozavă”, declară psihologul.
Posteaza comentariu