Ce se întâmplă când te cerți cu partenerul?
1. Nu mai poți gândi rațional
Atunci când ești supărată sau nervoasă, devii puțin irațională. Știi că nu poți aborda situația în mod normal, însă nu îți pasă în acele momente. Creierul tău nu se mai poate deschide în fața noilor informații, așa că nu poți asculta ce îți spune partenerul. Dacă observi că nu mai poți să îți asculți partenerul în timpul unei discuții aprinse, respiră adânc sau ia o pauză de câteva momente pentru a te liniști.
2. S-ar putea să te îmbolnăvești
Dacă aveți mereu un motiv de ceartă, stresul cronic îți va afecta semnificativ organismul. Stresul cronic slăbește capacitatea sistemului imunitar de a se lupta cu bolile în mod eficient, influențând în acest fel starea generală de sănătate. Iar dacă deja te simți rău din cauza certurilor frecvente, imaginează-ți cum ar fi să apară și o infecție la nivelul sinusurilor.
3. Te simți epuizată
Orice dezacord, fie el mic sau mare, te poate afecta. Ținem stresul în interiorul corpului nostru, așa că nu este de mirare că o ceartă ne epuizează complet. Certurile sunt stresante. Se poate să obosești fizic, să ai dureri de cap, probleme gastro-intestinale, dureri musculare și multe altele. Poate că nu vei avea toate aceste simptome după o ceartă, însă le vei resimți dacă îți supui mereu corpul stresului.
4. Stima de sine poate avea de suferit
Dacă te cerți cu partenerul în mod constant în ceea ce privește relația, este firesc să începi să ai dubii cu privire la relație. Te gândești că poate este vina ta că vă certați mereu. Te poți simți ca o persoană insuficientă. Aceste gânduri toxice pot afecta modul în care te privești. Efectele psihologice pot include stima de sine, sentimentul de pierdere sau abandon, durere. Depresia și anxietatea pot, de asemenea, să apară, în cazul în care relația implică violență, intimidări și amenințări.
Posteaza comentariu