Doar după 8 săptămâni în burtică, un embrion are deja simțul tacil foarte dezvoltat. Iar spre sfârșitul vieții, simțul tactil se diminuează. Se pare că manifestările fizice ale simțului tactil sunt vitale pentru bunăstarea psihologică. Iată ce se întâmplă când partenerul te ia în brațe în fiecare zi!
De ce e bine să fii luată în brațe în fiecare zi?
Cercetătorii au descoperit cum accentuarea contactului dintre copii și părinți poate reprezenta un beneficiu important pentru ambele părți, iar angajamentul emoțional consecvent cu sugarii poate accelera dezvoltarea și recunoașterea de sine. Însă iată de ce sunt îmbrățișările importante pentru tine!
1. Te simți mai conectată
Îmbrățișările reprezintă o modalitate puternică de a aduce doi oameni împreună. Beneficiul cel mai evident este reprezentat de apropierea fizică a partenerului.
Există, de asemenea, o eliberare de dopamină. Îmbrățișările îmbunătățesc și legătura dintre părinți și copii. Oamenii de știință atrag atenția asupra eliberării neuropeptidelor ca motiv al acestui efect.2. Comunici mai bine
După cum știi deja, comunicarea non-verbală este la fel de puternică precum cea verbală. Cu toții vrem să fim înțeleși, iar comunicarea reprezintă baza înțelegerii și empatiei. Îmbrățișările reprezintă o modalitate atât de bună pentru nenumărate cupluri pentru a se conecta.
Acestea ne ajută să ne apropiem și pot scădea anxietatea, depresia și tensiunea arterială. 3. Te simți mai fericită
Îmbrățișările stimulează eliberarea oxitocinei în creier, care este un hormon al fericirii. Unii oameni denumesc oxitocina hormonul dragostei, deoarece duce la apariția sentimentelor puternice de relaxare, stabilitate și încredere. În plus, se pare că oxitocina reduce răspunsurile la stres, inclusiv anxietatea. Oxitocina produce multe efecte fizice și psihologice. În cazul femeilor, oxitocina joacă roluri esențiale în funcția reproductivă, inclusiv alăptarea, nașterea și relațiile intime.
4. Te simți mai odihnită
Într-un studiu publicat de Institutul Max Planck de Psihiatrie din Munchen, Germania, cercetătorii au descoperit că activarea unor părți ale creierului contribuie la promovarea odihnei. Mai precis, acțiunile neuropeptidelor din axa HPA reglează comportamentele sănătoase ale somnului.
Orice persoane care se îmbrățișează adesea pot confirma constatările studiilor realizate.
De fapt, acest răspuns biologic asociat cu îmbrățișările poate explica de ce somnul odihnitor este mai greu de obținut pentru cupluri atunci când unul dintre parteneri este departe de casă.
Posteaza comentariu