Soțul mergea să lucreze, iar soția stătea acasă și gătea, făcea curat și creștea copiii. Responsabilitatea soției tradiționale era de a face din casă un loc al ordinii, păcii și liniștii. Cu toate acestea, realitatea din 2018 este complet diferită. Iată care este rolul unui soț modern!
Ce ar trebui să facă un soț modern?
În 2015, 38% dintre soții câștigau mai mult decât soții lor. 70% dintre mamele care lucrează sunt angajate cu normă întreagă. Aceste statistici ne spun că responsabilitățile din căsnicie au fost revizuite: soțul nu mai este principalul susținător al familiei și nu mai este realist ca soția să facă totul singură acasă.
Și nu doar piața muncii s-a schimbat. De exemplu, soțul tradițional era și meseriaș. În schimb, soțul modern se poate să nu aibă vreo idee despre ce se întâmplă în boilerul său și probabil că nu poate repara toaleta atunci când se strică.
Soțul modern se bazează din ce în ce mai mult pe profesioniști pentru reparații. Schimbările din ultimele decenii au redefinit responsabilitățile și rolurile soților. Nu mai există noțiunea romantică asociată cu întreținerea familiei și locurile de muncă pentru bărbați.Drept rezultat, mulți soți au devenit confuzi și nesiguri. Aceștia nu știu cum să se comporte acasă și devin pasivi. Unii soți au decis că cel mai ușor lucru de făcut este nimic, așa că le-au permis soțiilor să preia controlul.
Cum rămâne un soț modern relevant dacă lucrurile care îl defineau în trecut nu mai există acum?
Soțiile moderne nu se pot multiplica atunci când sunt la birou. Poate că fac suficienți bani pentru a angaja pe cineva să aibă grijă de copil și chiar pentru servicii de curățenie, dar aceste lucruri nu sunt suficiente.
Prin urmare, soțiile au nevoie de ajutorul soților pentru a rezolva toate lucrurile de acasă. Nu mai este eficient pentru soț să facă grătarul din când în când. Distribuirea treburilor casnice se situează pe locul trei în topul problemelor asociate cu căsătoriile. Soțul modern nu poate pretinde că își iubește soția, după care să se uite la ea cum se chinuie să facă toate lucrurile în casă după o zi lungă la birou. Chiar și dacă este în concediu de maternitate, se crede că munca de acasă este la fel de epuizantă ca cea de la birou, dacă nu chiar mai obositoare. Dacă îți iubești soția, înseamnă că recunoști faptul că este epuizată și copleșită. Dacă îți iubești soția și vrei ca aceasta să știe asta, atunci când ajungi acasă intri în cea de-a doua parte a programului tău și o ajuți.
Potrivit Universității din Michigan, viața cu un soț adaugă șapte ore de muncă suplimentare de treburi casnice pentru femei.Adevărata intimitate într-o relație vine atunci când soțul și soția se identifică atât de bine unul cu celălalt, încât se văd pe sine în celălalt. Atunci când reușești să faci asta, poți să o ajuți și cu treburile din casă. Pentru soțul modern, soția este cea mai bună prietenă și știe că poate face mici lucruri pentru a-i ușura viața acesteia.
Ce poți face pentru a-ți ajuta soția?
- Cere-i să facă o listă cu sarcinile invizibile.
- Fii atent la ce sarcini face în fiecare zi și încearcă să preiei o parte dintre acestea.
- Apreciază efortul și sarcinile pe care le face pentru a menține liniștea și ordinea în casă.
- Adu-ți aminte că nu este vorba despre a face jumătate din lucruri. Ajută-ți soția cât de mult poți.
Ar trebui să te gândești că nimeni nu stă jos până când nu poate sta toată lumea jos. Dacă mai este treabă de făcut, iar soția ta încă este în picioare, ajut-o să termine. Pentru o soție, singurul lucru care este mai greu decât să fie părinte singur și să fie nevoită să facă totul singură este ca cineva să se uite la ea de pe canapea. Acest lucru nu face decât să adauge nervi peste oboseala ei.
Posteaza comentariu