Dacă întâlneşti oricare dintre aceste 7 lucruri în relaţia ta, este important să faci ceva în acest sens.
Aceste semnale de alarmă sunt adevărate bombe cu ceas pentru siguranţa relaţiei tale. Prin aducerea lor la lumină, acestea pot fi rezolvate. Dacă rămân ascunse, vor aduce sfârşitul relaţiei cât mai curând posibil.
Iată care sunt:
1. Probleme psihologice
Narcisismul, tulburarea de personalitate şi alte tipuri de boli psihice nu sunt atât de rare precum crezi. Acestea pot provoca daune emoţionale serioase. Caută să vezi dacă există semne de avertizare la tine sau la partenerul tău de viaţă, astfel încât să căutaţi ajutor adecvat înainte de a sabota relaţia.
2. Proiecţiile
Dacă unul dintre voi îl foloseşte pe celălalt pentru a încerca să îşi repare anumite probleme sau amintiri dureroase, atunci relaţia nu e pe calea cea bună. Un partener iubitor ne ajută să acceptăm realitate şi să ne apreciem pe noi înşine, dar nimeni nu poate umple deficitul de dragoste al unei persoane sau lipsa de încredere provenită din cauza unei familii dezorganizare sau din cauza unor experienţe traumatizante din trecut. În cele din urmă, fiecare dintre noi trebuie să îşi rezolve singur problemele.
3. Invidia şi nesiguranţa
Dacă eşti invidioasă în secret pe iubitul tău, acest lucru ar putea părea iniţial o atracţie, dar, de fapt, te va submina atât pe tine, cât şi pe el. Dacă există vreo şansă ca relaţia să funcţioneze bine, acest sentiment este un semnal de alarmă pentru tine de a-ţi schimba viaţa ca să fie cât mai asemănătoare cu cea pe care ţi-o doreşti.
4. Lupte ascunse pentru putere
Acestea implică, de regulă, comportamente pasiv-agresive care au ca scop rănirea sau subminarea celeilalte persoane. Singurul antidot este să recunoşti aceste sentimente. Toţi le avem într-o oarecare măsură, astfel încât nu ai de ce să te simţi ruşinată. Dacă le accepţi şi le comunici, poţi începe să te vindeci şi să progresaţi ca şi cuplu.
5. Dorinţele imposibile
În căutarea perfecţiunii partenerului de viaţă, fără să fii dispusă să faci anumite schimbări, vei sfârşi în lacrimi. Amânarea este întotdeauna tentantă, dar viaţa este prea scurtă pentru a fi risipită mergând ca orbul.
6. Nevoia de validare
Poţi să-i accepţi şi să-i apreciezi pe ceilalţi, şi să fii şi tu la rândul tău la fel, doar dacă ne acceptăm şi ne apreciem pe noi însene. Dacă nu ai acest tip de relaţie cu tine însăţi, este esenţial să te schimbi înainte de a fi prea târziu.
7. Teama de singurătate
Dacă vreunul dintre voi este dispus să accepte dezamăgiri şi să se schimbe pentru a se potrivi cu nevoile celuilalt de teama să nu fie abandonat sau singur, atunci e o problemă. Acest lucru nu e o temelie bună pentru o relaţie şi înseamnă că nu eşti corectă şi te vinzi ieftin, ceea ce duce în mod inevitabil la recidive reciproce şi lacrimi.
Posteaza comentariu