Se pare că somnul fără pijamale aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate, precum şi pentru relaţia de cuplu. Descoperă motivele pentru care e bine să dormi dezbrăcată!
Chiar dacă am fost obişnuiţi de mici să dormim în pijamale, oamenii de ştiinţă au demonstrat că este mult mai sănătos să te cuibăreşti sub aşternuturi în pielea goală. Iar dacă ne gândim la sezoanele călduroase, acest obicei poate să te ajute să dormi mai bine. Dar iată care ar fi motivele enumerate de BrightSide pentru care este mult mai bine să dormi în pielea goală decât cu pijamale:
1. Te odihneşti mai bine noaptea, deoarece somnul este profund
Dacă dormi dezbrăcată, temperatura corpului se reglează, astfel că nu vei simţi că te încingi noaptea, în special în nopţile de vară foarte sufocante. Se pare că acest obicei are un impact benefic asupra calităţii somnului, iar dimineaţa te trezeşti mai odihnită.
2. Are un efect benefic asupra aspectului pielii şi a părului
Un somn odihnitor şi profund stimulează eliberarea melatoninei şi a hormonilor de creştere. De asemenea, şi glandele sebacee beneficiază de pe urma acestui obicei, deoarece pielea respiră pe timpul nopţii.
3. Are un efect benefic pentru relaţia de cuplu
Potrivit mai multor studii, dormitul în pielea goală şi contactul piele cu piele intensifică eliberarea oxitocinei, hormonul care joacă un rol important în conservarea relaţiilor de cuplu.
4. Creşte încrederea în sine
Dacă te simţi bine să dormi în pielea goală şi faci des acest lucru, creşte şi încrederea de sine în general, deoarece înveţi să-ţi iubeşti corpul cu toate imperfecţiunile sale pe care le observi.
5. Se stimulează circulaţia sângelui
Dacă dormi dezbrăcată, sângele tău va circula mai liber. Chiar şi cele mai comode pijamale pot să pun o presiune pe piele şi să împiedică o circulaţie bună a sângelui, iar acest lucru poate să aibă un impact negativ asupra sistemului vascular pe termen lung.
6. Este un remediu bun pentru insomnie
Mulţi doctori recomandă dormitul în pielea goală persoanelor care au probleme cu insomnia, deoarece are un efect terapeutic şi este posibil să funcţioneze.