Deşi a fost studiat intens de-a lungul anilor, corpul uman ascunde în continuare o mulţime de secrete.
Iar dacă ştii destul de multe despre propriul tău organism, probabil că sunt unele lucruri despre corpul bărbaţilor pe care nu le-ai aflat. Iată câteva detalii interesante:
Bărbaţii îmbătrânesc mai greu
Un bărbat îşi poate păstra aspectul tineresc mai mult timp decât o femeie. Iar acest lucru se întâmplă datorită faptului că pielea bărbaţilor pierde concentraţia de colagen mai lent decât cea a femeilor, pe măsură ce trec anii. Astfel pielea devine mai rezistentă la apariţia ridurilor şi pierderea fermităţii. Pe de altă parte, pentru că nu acordă la fel de multă atenţie îngrijirii pielii aşa cum fac femeile şi se expun la factori de mediu nocivi, bărbaţii pot pierde acest avantaj.
Pot avea lactaţie
Toată lumea se întreabă de ce au bărbaţii mameloane, din moment ce nu le sunt folositoare la nimic. Dar glandele mamare pot deveni active şi în cazul bărbaţilor, producând lapte.
Se întâmplă în cazuri rare, fiind o anormalitate provocată de dereglări hormonale şi de producerea în exces a prolactinei, hormonul care stimulează apariţia lactaţiei.
Bărbaţii pot suferi de "sindromul premenstrual"
Sindromul premenstrual în cazul femeilor reprezintă seria de efecte asupra organismului determinate de schimbările hormonale din timpul ciclului menstrual. Dar oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că şi bărbaţii suferă de astfel de tulburări hormonale lună de lună, chiar dacă nu implică menstruaţia. Aproape 26% dintre bărbaţi se confruntă în anumite perioade ale lunii cu simptome precum sensibilitate, iritabilitate, foame exagerată şi dureri abdominale, iar oamenii de ştinţă au pus toate acestea pe seama fluctuaţiilor hormonale care au loc în organism.
Toţi bărbaţii au avut origini feminine
Toţi oamenii din lume şi-au început existenţa având sex feminin. Cromozomii X şi Y sunt responsabili pentru determinarea sexului unei persone.
Dacă doi cromozomi X sunt implicaţi în timpul concepţiei, rezultatul este o fată. Atunci când sunt alăturaţi un cromozom X şi unul Y, se va naşte un băiat. Dar în primele cinci, şase săptămâni de sarcină, cromozomul Y este inactiv. Astfel că până cromozomul Y îşi preia funcţia, embrionul începe dezvoltarea având sex feminin.
Bărbaţii au pielea mai groasă
Testosteronul, hormonul masculin, este cel care determină îngroşarea pielii în cazul bărbaţilor. Pielea lor este cu 25% mai groasă decât cea a femeilor. Dar pe parcursul vieţii, pielea bărbaţilor se subţiază, în timp ce grosimea pielii femeilor rămâne constantă până la menopauză.
Bărbaţii percep mai puţine culori
Comparativ cu femeile, bărbaţii pot distinge mai puţine nuanţe de culori, iar motivul este unul simplu. Percepţia culorii este determinată de celulele cu conuri ale retinei, iar informaţiile despre aceste celule sunt conţinute de cromozomul X.
Şi pentru că femeile au două seturi de cromozomi X, numărul celulelor cu conuri din retină este dublu faţă de cel al bărbaţilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Posteaza comentariu