Satisfacția nu mai apare ca după un raport firesc interuman și astfel se creează tensiuni. Să vedem care sunt cele mai neplăcute trei obiceiuri proaste din relațiile noastre.
Prea multe remindere
Când ne apropiem de prietenii noștri, pe măsură ce ne acomodăm cu relația și cu persoana, începem să ne luăm din ce în ce mai multe angajamente, programe în comun, responsabilități. Până aici e totul firesc și natural. Însă odată ce simțim că putem fi în largul nostru cu cineva drag, începem să îl “tocăm“ cum nu făceam cât încă ne “tatonam“. Asta ne cauzează probleme în relaționare, pentru că abuzăm de limitele celuilalt și devenim enervante, pentru că se instalează senzația că ni se cuvine mai mult decât înainte.
În timp, persoanele care dezvoltă obiceiul să pună genul ăsta de presiune pe cei din jur vor fi evitate.
Celălalt are impresia că are o datorie față de tine și nu îi creează plăcere să îi amintești frecvent despre asta. Învață să îi lași pe cei din jurul tău să facă ce au de făcut în timpul lor, iar dacă simți musai nevoia să ții cont de fiecare factură ce nu este încă plătită sau de fiecare bluză ce nu ți-a fost returnată încă, dezvoltă măcar simțul umorului!2. Statul pe telefon când ai companie
Poate nu ai pățit asta, și atunci ești norocoasă. Poate ai pățit și ai văzut ce neplăcut este să fii în compania cuiva care stă într-una pe telefon, își dă mesaje și își verifică facebook-ul.
Partea asta enervantă e doar micul aspect neplăcut. Amenințarea asupra relației vine și dintr-o influență distructivă a mesajului care se înțelege când ai acest comportament. Practic, transmiți celui care este în carne și oase lângă tine că este mai puțin important decât telefonul tău și interlocutorii cu care te întreții prin mesaje. Dacă îți pasă suficient de mult de o persoană așa încât să petreci timp fizic cu ea, atunci acordă-i timp real, acordând atenție și concentrându-te asupra discuțiilor și a activităților pe care le faceți împreună. Dacă ai ceva urgent de făcut pe telefon, asigură-te că îți ceri scuze că întrerupi un pic, rezolvă și apoi lasă-l deoparte. O să vezi diferența. 3. Uităm să ne jucăm
Nu e nicio surpriză că viața de adult nu e chiar un montagne-russe. Uneori, relațiile cu cei din jurul nostru devin blocate și plictisitoare, pentru că nu mai știm să le hrănim cu ceea ce ne-a unit din start. Mai ales când suntem aglomerați, punem petrecerea timpului de calitate cu cei dragi printre ultimele priorități, iar când ajungem la asta, de cele mai multe ori suntem obosiți și nu facem nimic concret și interactiv. Pentru ca o relație să funcționeze sănătos, trebuie să ai timp și dedicare să te distrezi cu omul care ți-e apropiat, să îi împărtășești grijile, să descoperiți lucruri noi împreună, să vă consolidați intimitatea.
Sporturile și activitățile de recreere nu trebuie să ajungă niciodată în josul listei!
Posteaza comentariu