Acum, întrebarea este cum să menţii acea scânteie, astfel încât dragostea şi intimitatea să rămână vii în relaţie?
Sigur, există momente în care pur şi simplu ne bucurăm de liniştea din cuplu sau poate chiar şi de certuri, dar fiecare partener trebuie să depună eforturi pentru a menţine aprinsă flacăra iubirii.
Care sunt sfaturile care te pot ajuta să menţii vie flacăra iubirii?
1. Să vă arătaţi reciproc apreciere
Este foarte important să fii atent cu partenerul atunci când el este obosit, spre exemplu. Poţi să-i pregăteşti cina după o zi grea, e un gest mic cu un impact mare. Aprecierea poate fi rapidă şi în trecere, un simplu mulţumesc sau un mesaj în care să îi spui că e grozav vor ajuta la fel de mult!
2. Să încercaţi lucruri noi împreună
Să ieşi din zona de confort este una dintre cele mai rapide căi de a provoca acele vibraţii speciale ale dragostei. Sigur, e nevoie de o mulţime de stimulente psihice şi poate fi extrem de incomod, dar abordarea lucrurilor noi în cuplu este una dintre cele mai bune modalităţi de a menţine acea scânteie.
3. Să vă întăriţi conexiunea fizică
Modul în care un cuplu are grijă de intimitatea fizică este ceva foarte personal şi variat, dar, extrem de important pentru relaţie. Fiind intimi unul cu celălalt, asta include şi ţinutul de mână, săruturile, îmbrăţiţările, este unul dintre lucrurile primare care pune bazele unei relaţii amoroase şi ajută la menţinerea scânteii din cuplu.
4. Să aveţi o zi de întâlnire romantică
Stabilirea unei zile în care să luaţi cina împreună, spre exemplu, şi în care să nu vă gândiţi la costuri sau la alte griji este foarte importantă pentru relaţie. Atunci, timpul este sacru, aşadar telefoanele sunt îndepărtate şi totul este despre conversaţie.
5. Să petreceţi timp şi unul fără celălalt
O vacanţă solo, spre exemplu, nu este o idee rea pentru menţinerea scânteii în cuplu. Aceste aventuri de unul singur sunt acele lucruri pe care le-am avut fiecare dintre noi înainte de a ne implica într-o relaţie şi care s-au dovedit esenţiale pentru fericirea noastră personală, aşadar de ce să ne privăm de ele. Mai mult decât atât, petrecerea timpului departe unul de celălalt poate fi extrem de utilă şi benefică pentru unele cupluri. Astfel ne oferim experienţe despre care să vorbim.
6. Să vă sprijiniţi reciproc hobby-urile şi interesele
Câteodată, hobby-urile şi pasiunile existente nu se suprapun, dar mai există încă loc pentru a vă întări legătura. Este foarte important să vă susţineţi interesele şi să participaţi la activităţile celuilalt, chiar dacă acestea nu sunt pe placul tău sau al lui. Şansele să rămâi încântată de ceea ce vei descoperi sunt destul de mari, la fel şi viceversa.
7. Făceţi-vă timp unul pentru altul
Chiar şi atunci când sunteţi extrem de ocupaţi cu munca şi viaţa în general, încă mai aveţi timp să fiţi prezenţi unul pentru celălalt. Indiferent dacă este vorba de o cină sau de un apel zilnic pentru a vă interesa de starea celuilalt, aceste mici gesturi au un impact mare. Dacă lucrurile s-au aşezat între voi, petrecerea timpului împreună este o prioritate.
8. Să vă bucuraţi de spontaneitate
Există o parte frumoasă în ceea ce priveşte rutina şi zilele de leneveală, dar o mică doză de spontaneitate poate menţine focul iubirii. Poate fi vorba despre o excursie pe weekend către o destinaţie necunoscută sau de o plimbare la magazinul din parc pentru a vă cumpăra o îngheţată. Aceste lucruri ajută la menţinerea unei relaţii incitante.
9. Să vă surprindeţi unul pe celălalt
Acest lucru e mână-n mână cu spontaneitatea. Cum te-ai simţi dacă după o ceartă găseşti în bucătărie un buchet de narcise galbene şi bomboanele tale preferate? Acest gest îţi va reaminti cât de mult te iubeşte partenerul de viaţă şi că îi pasă de tine. La fel de bine, poţi să îi ascunz bileţele de dragoste în portofel, pentru că aceste lucruri mici contează foarte mult pentru relaţie.
10. Să continuaţi să vă descoperiţi unul pe celălalt
Dacă la începutul relaţiei totul este despre curiozitate, trebuie să ştiţi că aceasta trebuie să continue chiar şi după ce aţi devenit foarte apropiaţi. Chiar şi în conversaţiile de zi cu zi, trebuie să fiţi dornici să priviţi orice situaţie din perspectiva celuilalt.