Tine minte foarte bine numerele si este dezastru atunci cand vine vorba de numele pieselor de teatru sau ale pieselor muzicale. A fost "Silvia", "Contesa Maritza" sau "Martha". Ea este Silvia Sohterus, o femeie puternica, iubitoare a rolurilor pline de pasiune, o primadona care asculta muzica rock.
Pe langa rolurile enumerate mai sus, iubitorii muzicii clasice au mai putut-o vedea in J. Strauss: "Liliacul" (Rosalinda); "Voievodul Tiganilor" (Saffi); K.Zeller: "Vanzatorul de pasari" (Printesa); J. Gilbert: "Suzanna" (rolul titular); Fr.Lopez: "Secretul lui Marco Polo" (Lou-Kou-Song); G. Dendrino: "Lasati-ma sa cant" (Martha) ; R. Benatzky – R. Stolz: "La Calul Balan" (Josepha; Otilia); R. Friml: "Rose Marie" (Jeanette); C.Trailescu: "Fantana Blanduziei" (Neera), si lista poate continua.
Cu Silvia Sohterus m-am intalnit zilele trecute la ceainaria din cadrul Teatrului National de Opereta, unde artista ne-a acordat un interviu.
Cand si cum s-a nascut pasiunea dumneavoastra pentru muzica clasica?
Dintotdeauna, deoarece tatal meu a fost tenor. Spun a fost, pentru ca acum este pensionar si am crescut in aceasta atmosfera. A fost tenor in Corul Operei si, practic, toata copilaria fratelui meu si a mea s-a petrecut prin culise, pe la recuzita, unde erau tot felul de jucarii pentru noi.
Nu v-ati gandit niciodata sa faceti altceva?
Am mers pe ideea ca facem canto amandoi, nu am vrut niciunul instrument. Ne-a testat tata sa vada daca avem voce, pentru ca altfel ne chinuia degeaba. Trebuie sa recunosc ca aveam si un plan B, asa cum se spune modern, mi-ar fi placut sa fac arheologie sau antropologie.
Observ ca si planul B intra in categoria domeniilor nu l-a indemana oricui. Ati fost intotdeauna atrasa de lucrurile... altfel?
Da, catre misterios, catre ezoterism, catre tot ce este mai ascuns. E mai interesant sa descifrezi decat sa iei de-a gata. (foto din spectacolul "Cabaret")
Cand a avut loc prima aparitie pe scena, oficial?
Oficial, la trei ani. Cand am jucat Iepuras in "Motanul incaltat", mai tarziu a fost Scufita Rosie si, copil fiind, in corul de copii al Operei. M-am obisnuit de mica cu aceasta viata.