România mondenă: 7 vedete care au condus băute. Vezi ce au păţit!

3 Septembrie 2012
Se spune că nu oricine este făcut pentru a şofa, iar această zicală pare a li se potrivi perfect vedetelor din ţara noastră. Nu de puţine ori, celebrităţile au fost oprite de oamenii legii şi testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind îngrijorător: vedetele se urcă băute la volan.

Accidentele rutiere produse din cauza alcoolului nu au fost foarte frecvente în anul 2011, ocupând doar locul al VIII-lea în topul întocmit de Poliţia Rutieră.

Monica Gabor i-a rupt piciorul unui paparazzo

Fosta soţie a lui Irinel Columbeanu a fost implicată într-un scandal de proporţii în vara anului 2010. După ce a sărbătorit toată noaptea în club, vedeta s-a urcat băută la volan şi a dat cu maşina peste un paparazzo, indignată de faptul că acesta nu-i dădea pace.

Bărbatul a făcut plângere penală la poliţie, iar cu toate că Monica Gabor îşi putea petrece următorii cinci ani după gratii, ea s-a ales doar cu dosar penal pentru vătămare corporală, conducerea sub influenţa alcoolului şi fugă de la locul accidentului.

Daniela Crudu a rămas fără permis pentru 90 de zile

Iubita lui Mihai Costea şi-a petrecut în această vară mai multe zile pe litoralul românesc, acolo unde a defilat în cluburile de fiţe. Într-o seară a decis să consume şi câteva băuturi alcoolice, după care s-a urcat la volan.

Ghinionul Danielei Crudu a fost că poliţiştii erau la doi paşi de club şi au oprit-o. Ea avea 0,22 mg concentraţie de alcool în aerul expirat, iar permisul i-a fost suspendat pentru 3 luni.

Alina Crişan a rămas fără permis în 2009

Fosta componentă a trupei A.S.I.A. s-a distrat şi a consumat mai multe băuturi alcoolice, în anul 2009, într-un club din Capitală, după care s-a urcat la volanul maşinii şi a demarat în trombă.

Din păcate pentru Alina Crişan, un echipaj de Poliţiei a oprit-o pe Calea Dorobanţi şi a lăsat-o fără permis de conducere.

Cristi Chivu a comis-o şi el

Cunoscut ca fiind un fotbalist model, dar şi un bărbat foarte modest şi cuminte, Cristi Chivu a călcat şi el pe bec. În anul 2006, profitând de câteva zile libere, fotbalistul s-a întors în România pentru a se distra alături de prietenii săi.

După ce a petrecut într-un club până în zori, Chivu s-a urcat la volan şi a plecat spre casă, însă a fost oprit de oamenii legii. El a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,22 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Căpitanul de pe atunci al naţionalei de fotbal a rămas fără permisul de conducere pe o perioada de trei luni şi a fost sancţionat cu o amendă de 250 de lei.

Ilie Năstase a fost oprit în faţa ambasadei Chinei

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost prins de oamenii legii, în vara anului trecut, în timp ce conducea băut. El avea o alcoolemie de 0,40 la mie şi a rămas fără permis timp de trei luni de zile.

Deoarece Ilie Năstase nu a fost de acord cu sancţiunea primită şi a protestat, poliţiştii l-au amendat şi pentru tulburarea liniştii publice.

Smiley nu a fost prins de poliţie

Unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi din România, Smiley, a dat-o rău în bară. Aflat la Mamaia pentru a susţine un concert, Smiley a băut whisky toată noaptea, după care s-a urcat în maşina persoanlă şi s-a întors la Bucureşti.

Cu toate că paparazii de la Click! l-au surprins pe cântăreţ atât în momentele în care savura gurile de alcool, cât şi în momentul în care a plecat cu maşina, poliţiştii nu l-au oprit în trafic, vedeta scăpând fără amendă.

Shobby a omorât o femeie gravidă

Unul dintre membrii formaţiei Codul Penal s-a urcat băut la volan şi a fost implicat, în toamna anului 2010, într-un accident la Ploieşti, în urma căruia o femeie gravidă a decedat. Shobby, căci despre el este vorba, a vrut să fugă de la locul accidentului, însă nu a reuşit.

Alcoolemia măsurată de poliţiştii veniţi la locul accidentului a fost de 0,99mg/l alcool pur în aerul expirat, cântăreţul fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.