România: 7 vedete sărăcite. De la glorie, la sapă de lemn!
Zina Dumitrescu, uitată de fiu... într-un azil
Mama modei Româneşti, femeia care i-a crescut pe mulţi dintre cei care se laudă astăzi cu statutul de designer, omul care a avut multe de spus în fashionul românesc, fie că vorbim despre perioada comunistă sau cea de după '89, îşi duce astăzi zilele într-un azil de bătrâni. Sigur, unul de 5, 7, 10 stele plus, după cum spune fiul ei, dar vorbim totuşi despre un azil. Declaraţiile care vin din partea apropiaţilor, creionează imaginea unei doamne Zina Dumitrescu total diferită de cea pe care o ştie publicul larg. "Am adus-o pe mama mea aici în urmă cu ceva timp pentru ca stiam ca în perioada sărbătorilor urma să plec din ţară. Este o persoană care nu se poate îngriji singură", a declarat fiul Zinei Dumitrescu, la puţin timp după declanşarea scandalului în care era acuzat că şi-a abandonat mama. Despre acest "nu se poate îngriji singură" vorbea şi Alin Oprea, finul femeii. El spunea că, din cauza personalităţii puternice, Zina Dumitrescu nu putea fi stăpânită de nimeni, nu putea fi îngrijită şi nici nu putea fi convinsă să-şi urmeze tratamentul prescris de medic. Privind întreg tabloul, se naşte clar întrebarea: "Azilul a fost singura şi cea mai bună soluţie?". Răspunsul vine din partea Monicăi Tatoiu care declara, la un moment dat, următoarele: "Între cele zece porunci ţi se spune: 'Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ'! Nu ai voie să-ţi părăseşti părinţii la greu, indiferent dacă s-au comportat sau nu cum trebuie. Trebuie să înţelegem că bătrânii, înainte de a avea nevoie de medici, de îngrijire, de un pat şi de medicamentaţie la timp, au nevoie de dragoste. Cel mai cumplit la bătrâneţe este să realizezi că nimeni nu mai are nevoie de tine, mai ales când ai fost un om important. Câţi bătrâni nu s-au sinucis în momentul în care s-au simţit o povară pentru copii, pentru societatea, pentru ei? Mulţi, foarte mulţi, vă spun eu. Dacă este creştin trebuie să înţeleagă că relaţia cu mama nu se reduce la a-i oferi confort! Atâta timp cât mama trăieşte tu eşti un copil, în momentul în care ea dispare, te apropii de moarte. Mama este bariera dintre tine şi moarte şi de aceea trebuie să ne păstrăm părinţii cât mai mult lângă noi", a adăugat Monica Tatoiu.
Temistocle Popa, o legendă gata să sfârşească în stradă
Puţini sunt cei care îşi mai aduc aminte de Temistocle Popa, însă dacă ascultă piese precum "Să cântăm, chitara mea!", "Tu nu-nţelegi că te iubesc" sau "Trecea fanfara militară!" cu siguranţă că-şi vor da seama despre cine este vorba. Bunăoara, astăzi unul dintre cei mai prolifici compozitori din România este în pericol să ajungă în stradă. De ce? Unii ar spune că nerespectarea valorilor este o expresie din ce în ce mai folosită în ţara noastră, alţii, în schimb, l-ar învinui pe artist că nu s-a îngrijit la tinereţe pentru bătrâneţe. Cert este că Temistocle Popa şi soţia sa au 91 şi, respectiv, 90 de ani şi încearcă să se gospodărească cum pot mai bine. Cei doi au pensii cumulate de 21 de milioane, iar factura de gaze a reprezentat, pe două luni, 18 milioane, aşa că familia a renunţat la telefon, de exemplu.
Cei doi nu au copii şi nici alte rude. Una dintre puţinele persoane care le mai este aproape este Horia Moculescu, care spune, citat de Cancan, că autorităţile ar trebui să ia măsuri. "Pentru tot ce a dat Temistocle poporului român, consider că este social imoral ca acest om să ajungă în stradă. Chiar dacă, legal, proprietarul are dreptul de a intra în posesia locuinţei, acestui om, la 91 de ani, îi trebuie oferită o alternativă, un ajutor".
Mihai Constantinescu, despre câinii vagabonzi şi pericolul de a nu avea unde locui
Nicolae Mitea, de la Ajax la Ploieşti şi de la Ploeşti pe... bară
Astăzi, dacă spui Mitea îţi vin imediat în minte scandalurile cu Tonciu. Perioada în care fotbalistul era activ din punct de vedere profesional este deja istorie. A încercat o revenire la Petrolul Poieşti însă, antrenorul Vali Răchită, nemulţumit de prestaţia jucătorului, a cerut rezilierea contractului. Nicky, aşa cum îl ştim de pe vremea când se iubea cu Raluca de la Bambi, spune că nu a ajuns la fundul sacului însă, dacă ne gândim că nu câştigă nimic, dar cheltuie ca-n zilele bune cu Tonciu, vezi vacanţa din Egipt de Sărbători, spectrul sărăciei este din ce în ce mai aproape.
Luminiţa Anghel, pe punctul de a fi executată silit
Angela Similea, distrusă financiar şi sentimental de decesul soţului ei, Victor Surdu
Ca şi cum nu ar fi fost suficient că şi-a condus soţul pe ultimul drum, pentru Angela Similea perioada imediat următoare a fost iadul pe pământ. Evenimentul Zilei scria în septembrie anul trecut că "Doamna muzicii uşoare româneşti" este în pragul falimentului şi riscă să rămână pe drumuri. Una dintre casele care urmează să-i fie vândută se află la Belciugatele, judeţul Călăraşi.
Angela Similea a moştenit de la Victor Surdu, soţul ei decedat în primăvara anului trecut, doar datorii. Surdu a împrumutat 700.000 de euro de la bănci în anul 2007, la care s-au adăugat dobânzi şi penalităţi, iar datoria a ajuns la 6 milioane de euro acum.
Angela Similea a pierdut deja două proprietăţi în 2011, acestea fiind preluate de bănci la doar câteva zile după ce soţul ei a trecut în nefiinţă. Victor Surdu afirma cu puţină vreme înaintea decesului: "ştiu că nu îmi face cinste postura de datornic, cât despre soţia mea, ea nu are nicio vină pentru cele întâmplate".
Mioara Roman încă nu a aflat că soţul nu mai este soţ şi nici prim ministru?
Fosta soţie a lui Petre Roman luptă cu toate forţele ca să-şi păstreze casa şi confortul de care se bucură, lucruri care nu i se mai cuvin de drept, prin simplul fapt că Petre Roman nu mai este prim-ministru. Locuinţa din Primăverii care face obiectul controversatului proces pe care-l are cu statul nu a fost niciodată proprietatea ei sau a familiei, a fost numai locuinţa pe care Petre Roman a primit-o când era prim-ministru şi pe care a părăsit-o când a devenit iubitul Silviei Chifiriuc. Chiar şi aşa, Mioara Roman susţine că are toate drepturile din lume să stea aici, pentru că: "Eu a trebuit să fac investiţii foarte mari cu banii pe care i-am luat pe casa de la mama, a trebuit să-mi ţin copiii la şcoală. [...] În 2008 RAAPPS-ul a devenit un fel de stat în stat şi a început racolarea de terenuri. [...] Nu am niciun fel de datorie. Cât a fost Petre Roman prim-ministru nu am apelat o zi, o oră, la servicii. Am întreţinut tot, şi spaţiu şi servicii, si nu ni s-a dat voie să o cumpărăm ca să aibă loc de discuţii. Eu voi continua procesul", a precizat fosta doamnă Roman la Acces direct.