Problemele de fertilitatea sunt o realitate crudă a zilelor noastre. Tot mai multe cupluri se lovesc de imposibilitatea de a procrea, fac analize interminabile şi chinuitoare, caută soluţii, cheltuiesc sume foarte mari de bani pentru ca răspunsul să fie unul crunt: "Nu puteti avea copii". Răspunsul acesta este dureros, însă astăzi nu mai este definitiv. Medicina a evoluat şi cu ea şi posibilitatea de a aduce pe lume copii sănătoşi, creaţi, aşa cum se spune popular, în eprubetă. Aceasta este soluţia pentru situaţia radicală, există însă şi stimularea ovariană, o variantă la care pot apela cuplurile fertile, dar... leneşe.
Înainte de a scrie câteva cuvinte despre cele două proceduri în parte, trebuie menţionat că aşa cum noi, oamenii normali, putem trece prin astfel de situaţii, la fel o pot face şi vedetele. Există câteva exemple de persoane publice din România care au apelat la fetilizarea în vitro sau la stimularea ovariană, puţine sunt însă cele care şi recunosc.
Fertilizarea in vitro (FIV) este o componentă a Reproducerii Umane Asistate Medical (RUAM), şi reprezintă un proces prin care spermatozoidul fecundează ovulul în laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat in uterul mamei în general la 72 ore de la concepţie. Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in vitro şi fătul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltării. Atunci cand toate alte metode de concepţie nu mai pot fi aplicate, FIV este ultima soluţie pentru femeia sterilă sau barbatul steril.
Pe de altă parte, dacă tulburările de ovulaţie sunt vinovate pentru imposibilitatea unui cuplu de a avea copii, acestea se pot echilibra cu ajutorul stimulării ovariene, prin producerea de cât mai multe ovule. Conform statisticilor, şansele de a rămâne însărcinată după această procedură sunt de 60% la şase luni de la începerea tratamentului.
Dezechilibrele ovulaţiei reprezintă una dintre cauzele infertilităţii feminine. Stimularea ovariană vine în ajutorul tău asigurând dezvoltarea concomitentă a unui număr cât mai mare de foliculi în ovare, care să producă un număr semnificativ de ovule spre a fi fecundate.
Haide să vedem care sunt vedetele care au apelat la unui dintre aceste tipuri de tratament: