Problemele de fertilitatea sunt o realitate crudă a zilelor noastre. Tot mai multe cupluri se lovesc de imposibilitatea de a procrea, fac analize interminabile şi chinuitoare, caută soluţii, cheltuiesc sume foarte mari de bani pentru ca răspunsul să fie unul crunt: "Nu puteti avea copii". Răspunsul acesta este dureros, însă astăzi nu mai este definitiv. Medicina a evoluat şi cu ea şi posibilitatea de a aduce pe lume copii sănătoşi, creaţi, aşa cum se spune popular, în eprubetă. Aceasta este soluţia pentru situaţia radicală, există însă şi stimularea ovariană, o variantă la care pot apela cuplurile fertile, dar... leneşe.
Înainte de a scrie câteva cuvinte despre cele două proceduri în parte, trebuie menţionat că aşa cum noi, oamenii normali, putem trece prin astfel de situaţii, la fel o pot face şi vedetele. Există câteva exemple de persoane publice din România care au apelat la fetilizarea în vitro sau la stimularea ovariană, puţine sunt însă cele care şi recunosc.
Fertilizarea in vitro (FIV) este o componentă a Reproducerii Umane Asistate Medical (RUAM), şi reprezintă un proces prin care spermatozoidul fecundează ovulul în laborator. Acolo se formează embrionul care este transferat in uterul mamei în general la 72 ore de la concepţie. Fertilizarea nu intervine în complexul genetic al copilului, astfel că între fătul creat in vitro şi fătul procreat natural nu apar deosebiri ale dezvoltării. Atunci cand toate alte metode de concepţie nu mai pot fi aplicate, FIV este ultima soluţie pentru femeia sterilă sau barbatul steril.
Pe de altă parte, dacă tulburările de ovulaţie sunt vinovate pentru imposibilitatea unui cuplu de a avea copii, acestea se pot echilibra cu ajutorul stimulării ovariene, prin producerea de cât mai multe ovule. Conform statisticilor, şansele de a rămâne însărcinată după această procedură sunt de 60% la şase luni de la începerea tratamentului.
Dezechilibrele ovulaţiei reprezintă una dintre cauzele infertilităţii feminine. Stimularea ovariană vine în ajutorul tău asigurând dezvoltarea concomitentă a unui număr cât mai mare de foliculi în ovare, care să producă un număr semnificativ de ovule spre a fi fecundate.
Haide să vedem care sunt vedetele care au apelat la unui dintre aceste tipuri de tratament:
Comentarii (14)
M-a intalnit cu Andreea Marin la cabinetul privat al dr. Bogdan Marinescu (nu venea la Giulesti, cu gloata, acolo facaea doar ce era indispensabil). El insusi a spus ca a ajutat multe vedete sa devina mamici prin FIV, dar aceastea prefera sa nu vorbeasca despre lupta lor cu infertilitatea, de teama ca ii vor toca tabloidele si ii vor judeca imbecilii.
Crista - n-a zis asa ceva. CA A RAMAS FARA. O trompa poate suferi n interventii chirurgicale. Am citit declaratiile ei si nu pomeneste ce spui tu.
pai ea a zis ca-a ramas fara trompe ca a operat-o in ultima clipa si era sa moara.
@ Crista - Habar n-ai despre ce vorbesti. Mai citeste una-alta si abia poti sa-ti dai cu parerea. Doua sarcini extrauterine nu te pot impiedica sa devii mama pe cale naturala.
are doua extrauterine deci nu mai are trompe chiar ea a spus. si apoi a ramas gravida natural !! :-)))))))
si de comentarii prefera persoanele publice sa nu vorbeasca despre infertilitate. incetati sa judecati!
@sidonia oare nu conteaza prin ce metode? hmmm stii ca sunt cazuri de furt de bebelusi, si de inseminari ''necurate''?
Daca doresti s,a devi mamica,nu conteaza ce metoda alegi.bucuria de a deveni mamici nu e ceva rusinos ,bucurativa de viata si de ingerasi vostri.
In afara faptului ca titulul e destul de jignitor, Andreea Marin nu are niciun copil nascut datorita acestor noi tehnici, nu inteleg de ce ati inclus'o. :s Mai bine ati publica ceva mai folositor.
Copilasii sunt conceputi in vitro / in eprubeta, dar apoi tot restul e ca la sarcina obtinuta natural! Sa le traiasca!
Medicamentatie???????aoleu....Patruleasa.....ne facuram vedete.
Poate ca nu e lasat de la Dumnezeu pentru unele persoane sa faca copii. Sunt atatia mititei care au fost parasiti prin orfelinate si ar avea nevoie de o mamica si un tatic. De ce sa fortezi limitele naturii si sa cheltui atatia bani cand poti sa adopti si sa-ti faci cea mai mare pomana.
Oribil titlul articolului!!!!!!! Sa va fie rusine!!! Bine ca medicina a evoluat si femeile pot avea parte de bucuria de a deveni mame, isi pot tine pruncii in brate si se pot bucura de minunile lor. Cred ca daca ati ajunge in aceeasi situatie si cineva v-ar spune "....da, dragut copilul tau din eprubeta....." cred ca ati turba instant. Oricat de libera este necesar sa fie presa, cred ca totusi ar trebui sa existe niste limite!!!! O
Mi se pare mie ca, si Printesa LIA s-a inseminat? Ati uitat-o ? Ati preferat sa nu violati intimitatea Dansei ori ce altceva ?
Posteaza comentariu