Văduva lui Robin Williams a povestit despre lupta actorului cu o boală neurologică în lunile de dinaintea sinuciderii, asemănând-o cu un "război chimic în creierul său", relatează cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.
În eseul din revista Academiei Americane de Neurologie, sotia lui Williams, Susan Schneider Williams, a detaliat ultimele luni de viaţă ale soţului ei, timp în care amândoi au încercat să treacă pentru declinul devastator al actorului.
Williams şi-a luat viaţa în august 2014. Cu trei luni înainte de moarte, actorul a fost diagnosticat cu maladia Parkinson, dar Schneider Williams a dezvăluit anterior că autopsia a demonstrat că Robin Williams suferea de demenţă cu corpi Lewy.
În eseul său, văduva lui Robin Williams numeşte boala "teroristul din creierul soţului meu". Susan scrie că doctorii ar fi descoperit mai târziu că actorul a fost depistat cu unul dintre cele mai grave cazuri de demenţă pe care medicii din Statele Unite le-au descoperit vreodată.
Demenţa cu corpi Lewy este o formă incurabilă de boală neurodegenerativă. Este a doua cea mai comună formă de demenţă, după Alzheimer, deşi are multe simptome similare, şi poate fi diagnosticată greşit drept boala Parkinson. Demenţa cu corpi Lewy este o pierdere progresivă a funcţiilor mentale caracterizată de apariţia corpilor Lewy la nivelul celulelor nervoase. Aceşti corpi se formează în întreg creierul. Pacienţii alternează între starea de alertă şi cea de somnolenţă, pot avea halucinaţii şi tulburări motorii asemănătoare celor din boala Parkinson, notează Mediafax.
În octombrie 2013, la vremea celei de-a doua aniversări a mariajului cuplului, Williams a început să aibă un disconfort intestinal, să fie cuprins de frică şi anxietate. "Toate au escaladat până la un punct care a fost alarmant", scrie Schneider Williams.
Actorul deja se confrunta cu diverse afecţiuni fizice intermitente, despre care medicii credeau că sunt independente. Până în decembrie, actorul a început să aibă "crize de paranoia, iluzii de falsă recunoaştere şi psihoze, insomnii, pierderi de memorie (...)".