Dar tocmai asta e problema, acuză Serena. Nu limbajul sau temperamentul său sunt adevărata problemă, ci discriminarea sexuală la care este supusă, spune ea, pentru că dacă bărbaţii au astfel de ieşiri sunt oarecum înţeleşi, în schimb dacă ea face una ca asta, iese ditamai scandalul. "M-am gândit că e cam aiurea. Sunt unii care îşi fac o carieră urlând la arbitri. Şi când o femeie face asta, e o mare problemă", a spus Williams.
Indiscutabil, este ceva care atrage imediat atenţia în fotografiile publicate de New York magazine: cu abdomenul ei superlucrat, cu şase pătrăţele, Serena poate umili lejer milioane de bărbaţi care trag cu sârg de fiare. E imposibil să susţii că acesta este un corp feminin, când trăsăturile masculine sunt atât de conturate.
Dar, în fond, sportul este profesia sa, iar vedeta americană trăieşte şi îşi câştigă banii cu ajutorul corpului ei - mijlocul, instrumentul care îi asigură, în mare măsură, victoriile. A pune însă întreg succesul pe seama muşchilor supradezvoltaţi fără a-i recunoaşte şi talentul este, totuşi, simplist şi injust. Victoriile în tenis nu se obţin doar pe baza forţei, a muşchilor. Fiecare punct trebuie gândit, trudit, luptat. Pentru că nu joci singur, oricât de puternic ai fi.
Dincolo de "scutul" plin de muşchi, Serena Williams crede că există o feminitate care trebuie respectată. Şi nu e singura în această situaţie. Cinci sportive - două medaliate olimpice, o luptătoare UFC, o sportivă de Crossfit şi o vedetă de fitness de pe Instagram - au vorbit pentru revista Cosmopolitan despre cum este să fii femeie şi să fii considerată "prea musculoasă", "masculină" sau insuficient de feminină pentru a fi tratată ca femeie.
Comentarii (1)
....Și articolul e scris de un barbat. Drăgut!
Posteaza comentariu