Principala problemă a unui bucătar talentat din România o reprezintă banii. Nu are suficienţi ca să-şi deschidă propria afacere. Pe de altă parte, o asociere, deşi e mult mai profitabilă, are puţine şanse de reuşită. Foarte rar talentul se întâlneşte cu o persoană pricepută în afacerile din acest domeniu. Un investitor experimentat pe această zonă îşi face proiectul lui aşa cum îl taie capul şi conform expertizei din domeniu. Angajează el bucătarii şi face el meniul!
Aici e punctul nevralgic al afacerii, realitatea e mult mai dură decât cea dintr-o emisiune TV, deşi show-urile sunt construite să pară sălbatice. Problema e că un restaurant care n-are clienţi, moare rapid, oricât de priceput e bucătarul. Iar pentru ca oamenii să vină, managerul trebuie să construiască o poveste, pentru ca o cină în oraş să devină un eveniment, o amintire. A trecut vremea în care se putea umple o cârciumă cu ”preparate tradiţionale”. Carul cu Bere şi Hanul lui Manuc au luat toţi turiştii străini din oraş. E nevoie de altceva. Nici chiar titlul de câştigător al MasterChef nu mai e suficient.
Comentarii (4)
Ce ar fi madam Ionescu sa lasi matale jurnalismul si analizele ca asti varza, si sa te faci tesatoare, croitoreasa, taxatoare sau orice altceva de genul asta!? Auzi singura piata serioasa a restaurantelor e la Bucuresti! Si ce se mai pricepe ea la managementul si marketingul din aceasta activitate! Afla draga ziarista ca un bucatar talentat are succes indiferent in ce restaurant lucreaza. Si aici nu ma refer strict la "absolventii de Masterchef sau Iadul bucatarilor., care n-au ce invata de la indivizii aia , la care numai daca te uiti, iti piere master-cheful de mancare. Daca Andrei Voica are intr-adevar talentat, va reusi, cu conditia sa nu faca neaparat cea ce i-au spus scarbosii chefi de la televizor.
Eu ma gandeam ca o sa vad un articol argumentat solid, cu studii fundamentate, care sa ma edifice in freamatul meu interior privind intrebarea asta. De ce nu o sa reuseasca Andrei? Un argument puternic ar fi, din partea mea, ca este un vizezure antipatic. Sau poate doar mie mi-a displacut atat de mult rozatoare, incat chef Patrizia a parut brusc mult mai simpatica.
Va raspund eu la intrebare pentru ca voi nu ati reusit. Pentru ca are deja un restaurant in Spania, in Madrid mai exact.
"Să-ţi ţinem pumnii lui Andrei să reuşească în această meserie sălbatică şi să ajungem şi noi să mâncăm un desert preparat de el.".Era mai decent.Ai grija la exprimare! Crezi ca e naiv?. El gateste cu drag! Esti si prezicatoare..
Posteaza comentariu