Mădălina Manole, un caz controversat: Fratele ei strânge bani din donații pentru o anchetă pe cont propriu

Marian Manole, fratele Mădălinei Manole, vrea să strângă bani din donații ca să ancheteze pe cont propriu circumstanțele decesului cântăreței.

Marian Manole nu se poate împăca cu rezultatele anchetei oficiale în cazul morții Mădălinei. El vrea să facă o investigație proprie și le solicită fanilor ajutorul pentru a afla dacă artista s-a sinucis. El cere, totodată, redeschiderea dosarului.

"Oricine vrea să ajute această cauză este binevenit... neapărat bani. Aştept să doneze oameni puternici, din ţară, din afară. Orice om care a iubit-o pe Mădălina Manole şi care vrea să ştie adevărul, poate să ajute, dacă vrea", a spus Marian Manole într-un interviu telefonic difuzat de Antena Stars.

Nu și-a întâlnit nepotul de când s-a născut


Marian Manole a mai spus că până acum, în afară de tatăl lui, nimeni nu a mai luptat pentru a se descoperi adevărul, însă acum este decis să meargă înainte cu orice preț pentru a afla ce s-a întâmplat cu sora lui. "Nu au existat oameni pricepuţi care să se ocupe de caz. Tata este primul om care a luptat acum 10 ani, după decesul fetei lui şi singurul care a luptat să afle adevărul", a spus fratele Mădălinei.

Marian Manole crede că fostul soț al surorii sale, Mircea Petru, ar fi implicat în moartea ei. Pentru a stabili adevărul, Marian a format o echipă de profesionişti care să reia investigația, însă are nevoie de ajutor pentru acoperirea cheltuielilor.

"Bună seara, fani ai Mădălinei de pretutindeni! Eu sunt Marian Manole, fratele artistei, pentru cine nu mă cunoaşte! Au trecut anii şi peste mine! Nu mai sunt tânărul care mergea cu ea prin turnee, mândru că sunt fratele ei!"
, a transmis Marian.

Întrebat când l-a văzut ultima oară pe fiul Mădălinei și totodată nepotul său, Marian Manole a spus: "Acum 10 ani, când l-a născut mama lui, și ulterior, de câteva ori prin presă, în poze." El a adăugat că Petru Mircea i-a blocat numărul de telefon după efectuarea succesiunii și nu mai poate lua legătura cu nepoțelul său.

Mădălina Manole a murit de ziua ei


În dimineaţa zilei de 14 iulie, Mădălina Manole a fost găsită fără suflare în în casa ei de pe strada Griviţei din Otopeni.

Anchetatorii au stabilit că ea s-a sinucis chiar de ziua sa de naștere, înghițind Furadan, un pesticid extrem de toxic. Cu puţin timp înainte, cântăreața în vârstă de 43 de ani s-a înregistrat în timp ce-şi lua adio de la cei dragi, printre lacrimi. Cântăreaţa a fost înmormântată în Ploieşti, în aplauzele a mii de oameni.

În 2012, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul Magdalenei Anca Mircea, cunoscută publicului drept Mădălina Manole, întrucât decesul acesteia "nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală".



Totodată, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru determinare sau înlesnire a sinuciderii faţă de Berta Adriana Slav, "întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii sub aspectul laturii subiective", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Capitalei.

NUP pentru Petru Mircea


Şi în cazul soţului Mădălinei Manole, Petru Mircea, şi a Mariei Mircea, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru determinare sau înlesnire a sinuciderii, "întrucât fapta nu există". "Din ansamblul actelor efectuate în cadrul dosarului nu au rezultat indicii cu privire la săvârşirea unei infracţiuni contra vieţii a cărei victimă să fi fost numita Mircea Magdalena Anca. De asemenea, nu au rezultat indicii cu privire la săvârşirea infracţiunii de determinare sau înlesnire a sinuciderii de către numiţii Mircea Petru, Mircea Maria, Slav Berta Adriana sau alte persoane", au stabilit procurorii Parchetului Capitalei.

În cazul Bertei Slav, anchetatorii au stabilit că aceasta a procurat substanţa toxică fără a bănui că Mădălina Manole "pregăteşte un act suicidal, fiind indusă în eroare de aceasta cu privire la destinaţia substanţei toxice".



Totodată, Petru Mircea şi Maria Mircea "nici măcar nu au avut cunoştinţă de existenţa substanţei toxice în posesia numitei Mircea Magdalena Anca".

Ce scrie în raportul de autopsie


Raportul de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov a concluzionat că moartea Mădăline Manole a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, ca urmare a intoxicaţiei cu carbofuran.

Raportul de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov a concluzionat că moartea Mădăline Manole a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran: "Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală).
La autopsie s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, nu are legătură cu mecanismul de producere al morţii şi pentru care susnumita ar fi necesitat 8-9 (opt-nouă) zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire. Examenele toxicologice efectuate au arătat colinesteraza directă îmbibată 86% ; în sânge s-a găsit carbofuran, metabolitul acestuia şi fenobarbital 5,7 μg/ml (concentraţie mult sub cea terapeutică); examenul sângelui a fost negativ pentru droguri bazice; în conţinutul gastric s-a găsit carbofuran; în lichidul pericardic s-a găsit carbofuran şi metabolitul acestuia; sângele analizat nu conţine alcool. Moartea poate data din 14.07.2010"
, se arată în raport, unul dintre mijloacele de probă administrate iniţial.

De asemenea, au fost avute în vedere în soluţia de neîncepere a urmăririi penale procesul verbal de cercetare la faţa locului, fişa tehnică a produsului emisă de producător - conform căreia substanţa cu denumirea comercială de "Furadan 35ST" are în compoziţie, ca substanţă activă, carbofuran în proporţie de 350 grame la un litru de preparat, raportul de constatare tehnico-ştiinţifică dactiloscopică - de unde reiese că una dintre urmele digitale ridicată de pe flaconul din plastic cu menţiunea "Pesticide", găsit în apropierea cadavrului, a fost creată de degetul mijlociu de la mâna dreaptă a Mădălinei Manole, iar celelalte trei urme ridicate nu conţin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificării persoanelor care le-au creat.

Părinții Mădălinei nu au acceptat rezultatul anchetei


În cercetarea cauzei au fost analizate şi mesajele de tip SMS de unde rezultă că Mădălina Manole i-a solicitat Bertei Slav să îi cumpere Furadan în scopuri agricole şi să păstreze secretul cu privire la această achiziţie.

Decizia procurorilor s-a bazat şi pe constatarea tehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şi nesemnat, care a concluzionat că înscrisul conţinând mesajul de adio a fost scris de Mădălina Manole, nu prezintă modificări şi nu a fost realizat prin imitare, pe constatarea tehnico-ştiinţifică având ca obiect efectuarea unui studiu grafoscopico-grafologic cu privire la trăsăturile de comportament, caracter, temperament ale cântăreţei, precum şi pe declaraţiile mai multor martori.



Totodată, a fost analizat de procuri biletul de externare emis de către Spitalul Clinic de Urgenţă şi copia foii de observaţie din iunie 2010 întocmite pe numele Mădălinei Manole, conform cărora "pacienta afirmă ingestie în urmă cu aproximativ 32 ore a circa 40 comprimate de paracetamol-panadol".

Achetatorii au închis dosarul, dar părinţii Mădălinei nu s-au putut împăca cu concluzia investigației.

Ion şi Eugenia Manole au dus un război juridic cu soţul Mădălinei, Petru Mircea, pe care l-au considerat vinovat de moartea fiicei lor.

Cristian Sorin Urziceanu, bărbatul care i-a vândut substanța cântăreței, a fost condamnat, în 6 septembrie 2011, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare.


Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.