Jim Carrey e convins că tehnologia ne va face sclavi: „Identificarea facială e creată pentru a înrobi lumea“

Actorul crede că tehnologia de identificare facială folosită de cel mai nou model iPhone este creaţia Noii Ordini Mondiale şi ne va transforma în sclavi.

Aflat în centrul unui scandal izbucnit după moartea iubitei sale, fiind acuzat de familia acesteia că a împins-o spre sinucidere, Jim Carrey nu încetează să şocheze. De data aceasta, el s-a remarcat cu o declaraţie neaşteptată, tipică pentru adepţii conspiraţiilor.

Aflat la Festivalul de film de la Toronto, unde şi-a promovat documentarul "Jim & Andy: The Great Beyond", actorul a vorbit şi despre ultimul model de iPhone lansat de Apple. "Dacă George Orwell ar fi scris <<1984>> azi, ar fi scris despre companiile tehnologice care sunt mai periculoase decât totalitarismul statului în loc de comunişti, magazinele ar fi fost denumite <<puşcăriile oraşului>> şi despre telefoanele pe care eşti forţat să le cumperi ca să-ţi citească chipul", a spus starul.

Noul smartphone iPhone lansat de compania Apple este echipat cu un sistem de recunoaştere facială care înlocuieşte tehnologia de scanare a amprentei, mai puţin precisă.

O minicameră scanează chipul utilizatorului şi proprietarul va putea să deblocheze telefonul doar privindu-l. Chipurile utilizatorilor sunt salvate în serverele Apple şi mulţi se tem că această bancă de foto-parole ar putea fi spartă.

Jim Carrey consideră că tehnologia de recunoaştere facială va ajunge pe mâinile unor persoane nepotrivite şi această vulnerabilitate va ameninţa viitorul omenirii, relatează Readlly. "Poţi să fii sigur că această tehnologie va fi folosită pentru a identifica protestatari, pentru a vedea dacă eşti deprimat sau maniac şi cum să scoată bani din asta", a avertizat el.

"Nu spun că Apple va face asta.
Dar spun că e ceva posibil şi va fi făcut de oameni care nu ai vrea să facă asta, cei care ne conduc spre Noua Ordine Mondială"
, a avertizat el.

Mai mult, starul crede că recunoaşterea facială este "ultimul pas spre supravegherea în masă". Pe lângă programele de monitorizare a productivităţii muncii, a obiceiurilor de consum şi alte forme de cercetare a pieţei, nu se poate spune că mai suntem surprinşi să aflăm că suntem monitorizaţi atent, relatează Readlly.
Dar ultimele tehnologii par să facă această supraveghere mai intruzivă şi mai convingătoare, consideră actorul.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Octombrie 2017