Interviu exclusiv. Florin Scripcă, un adevărat MasterChef în propria bucătărie: „Suntem trei fraţi, toţi bucătari“



Ce bucătar celebru te inspiră?

La început a fost Jamie Oliver, apoi Gordon Ramsay, iar acum este René Redzep, bucătarul șef al restaurantului Noma din Danemarca. Cred că mă regăsesc în curajul lui. Este excentric în bucătarie și viziunea lui a transformat restaurantul său în unul dintre cele mai influente din lume.

Care este mâncarea ta preferată?

În fiecare zi altceva, în funcție de sezon, de starea me de spirit.

Ce ţi se pare că este cel mai uşor de gătit?

Nimic nu este cu adevărat ușor, dacă scopul este să iasă perfect, și acesta este scopul meu.

De exemplu, niște banale ouă ochiuri pot fi greșite în nenumărate feluri și chiar dacă ies bine, intervine preferința clientului – mai moi, mai tari.

Alt lucru foarte important este calitatea ingredientelor, pentru că indiferent dacă stăpânim bine tehnica unui preparat, calitatea ingredientelor face toată diferența.

Cât de des găteşti?

În fiecare zi și de mai multe ori pe zi, fie pentru evenimentele Flavours, fie în restaurantele pe care le operăm și, mai rar, acasă.

Din cauza filmărilor, în ultima perioadă nu am mai putut găti zilnic, dar voi reveni la acest obicei.

3 Octombrie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • futienzbang pe 28 Ian 2021, 13:52
    rușine

    face reclamă la mîncare junk!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod