Deşi au trecut patru ani de la moartea frumoasei actriţe Brittany Murphy, cazul decesului nu a fost nici până în prezent complet elucidat. Dacă iniţial se stabilise că decesul survenise accidental, în urma unei combinaţii periculoase de medicamente, dar şi din cauza anemiei şi a pneumoniei, recent a apărut o nouă ipoteză. Actriţa, care a fost găsită moartă la numai 32 de ani în locuinţa ei din Los Angeles, s-ar fi stins din viaţă din cauza intoxicării cu otravă de şoareci. Această teorie este susţinută de rezultatele unui nou raport toxicologic.
Brittany Murphy, al cărei deces a fost considerat accidental, după cum a stabilit ancheta de atunci, ar fi fost otrăvită, potrivit tatălui acesteia, Angelo Bertolotti. Părintele actriţei a trimis mostre din părul fiicei sale pentru o analiză independentă care a detectat 10 metale grele, într-o concentraţie de zece ori mai mare decât nivelul acceptat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Nemulţumit de ancheta desfăşurată de poliţie, Angelo Bertolotti, 87 de ani, a decis să facă el însuşi lumină în cazul decesului fiicei sale. "Zvonurile răuvoitoare, răspândite de tabloide, au mânjit pe nedrept reputaţia lui Brittany, fiica mea nu a fost nici anorexică, nici drogată, după cum au lăsat să se înţeleagă de atâtea ori. Brittany şi Simon (soţul actriţei, n.r.) au fost ridiculizaţi de The Hollywood Reporter, când s-au plâns în legătură cu faptul că se aflau sub supraveghere şi se temeau pentru viaţa lor. Nu îmi voi găsi liniştea până ce nu se va spune adevărul despre aceste evenimente tragice. Se va face dreptate pentru Brittany", a declarat tatăl actriţei pentru The Examiner.
Mai mult, tatăl actriţei susţine că aceasta a fost otravită de spioni guvernamentali, ca răzbunare pentru sprijinul pe care l-a dat unui informator din cadrul serviciilor secrete, scrie DailyMail. Bertolotti crede că fiica sa era sub supravegherea unor agenţi guvernamentali, care îi ascultau telefonul şi o terorizau, după ce şi-a exprimat în public sprijinul pentru un informator din cadrul Departamentului de Securitate Naţionala, Julia Davis. Davis a confirmat că Brittany a fost persecutată după ce şi-a arătat sprijinul pentru ea. Aceasta a fost declarată drept terorist intern, după ce a făcut publice mai multe breşe de securitate care permiteau teroriştilor să patrundă pe teritoriul american, prin mituirea unor oficiali, pe vremea când lucra ca grănicer în California.
Actriţa în vârstă de 32 de ani a murit în urma unui stop cardiac, pe 20 decembrie 2009, fiind descoperită în sala de baie a locuinţei sale din Hollywood Hills. Potrivit tătălui ei, înainte de deces, Brittany a experimentat simptome precum dureri de cap, ameţeală, crampe abdominale, frisoane, transpiraţie, pierderea orientării, tuse, simptome care indică o otrăvire cu metale grele.
La doar cinci luni după moartea actriţei, soţul acesteia, scenaristul Simon Monjack, în vârstă de 40 de ani, a murit în condiţii asemănătoare. La momentul respectiv, Roger Neal, agentul de presă al lui Simon Monjack, confirmase faptul că scenaristul avea nevoie de o intervenţie de tip by-pass, care a fost însă amânată din cauza programului încărcat.
Brittany Murphy şi-a făcut debutul în actorie cu rolul din comedia "Liceenele din Beverly Hills/ Clueless" (1995), alături de Alicia Silverstone. Murphy a continuat cu roluri de televiziune şi a apărut în două filme în 1999 - "Frumuseţe mortală/ Drop Dead Gorgeous" şi "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", pentru care Angelina Jolie a primit un premiu Oscar. Brittany Murphy a lucrat alături de Michael Douglas în thrillerul "Nicio vorbă/ Don't Say a Word" (2001) şi de Eminem, în "8 Mile" (2002). În 2003, Murphy a jucat alături de Ashton Kutcher în comedia romantică "Tineri însurăţei/ Just Married" şi de Dakota Fanning, în "Fete de bani gata/ Uptown Girls". Ultimul său rol notabil a fost cel din "Sin City" (2005).