Andrei Gheorghe, un mare pasionat de ţigări Foto: Agenţia de Presă Mondenă
În România sunt mai multe vedete care sunt dependente de fumul de ţigară. Cele mai cunoscute sunt: Andrei Gheorghe, realizator programe radio, Alessandra Stoicescu, vedetă Antena 1, Dan Bittman, interpret şi compozitor, Andreea Antonescu, solistă pop, Delia Matache, star pop, şi multe altele.
De asemenea, sunt şi multe vedete care s-au lăsat de acest viciu. Cabral s-a lăsat de fumat în urmă cu cinci ani, iar pe blogul său a făcut o cronică a încercărilor prin care a trecut: ”Fumez de câţiva ani”, scria el în urmă cu jumătate de deceniu.
”Hai să spunem… zece. Prima oară am fumat în şcoală generală, făceam rost de nişte Carpaţi din ăla fără filtru şi mergeam în curtea grădiniţei de lângă şcoală şi ne prosteam, câte 5-6 blambeci la o ţigară, tuşind că nişte motoare de Aro. La sfârşit mestecam frunze şi muguri de brad, să nu ne miroasă ai noştri acasă şi să ne facă urechile praştie. N-a durat mult, a fost o chestie de câteva săptămâni. Până la sfârşitul generalei şi apoi tot liceul… n-am pus gura pe ţigară.
Nu mi se părea nici nasol, dar nici vreo mare chestie. Pur şi simplu nu mă interesa. Apoi am început să lucrez în teveu, toată lumea fuma, la nervi mai pufăiam şi eu o ţigară, două… trei-patru… cinci-şase… două pachete pe zi. În timp am mai variat, dar problema s-a egalizat undeva la 1-2 pachete pe zi. Mda, light, că aşa vine şi cancerul când fumezi light, sub formă pufoasă…
Comentarii (2)
acele scrieri pe pachetele de tigari, "Tutunul te poate ucide" sau "Smoking kills", cu pozele pozele oribile imprimate, practic da mana libera guvernelor sa modifice compozitia de compusi chimici si toxinelor (Cigarette smoke contains over 4,000 chemicals, including 43 known cancer-causing (carcinogenic) compounds and 400 other toxins..)... totusi, de unde atatea dintr-o singura frunza arzand?!? Oare cate sunt or fi in alte produse, lapte, paine, faina, ca sa nu mai vorbim de mezeluri si carne, si cate si mai cate care ne afecteaza sanatatea de zi cu zi... Oricum, acesta este intr-adevar un proiect foarte bun si necesar pentru Romania, mai putini bolnavi in spitalele care sunt din ce in ce mai prost dotate.
dupa 34 ani... in ultima vreme nu fumam chiar asa de mult, pana in 10 tigari pe zi. Era o placere. Era o pauza pentru mine. Un motiv de relaxare. Chestia pentru care practic m-am lasat de fumat a fost ca m-am plictisit ascultand aberatiile celor din jur referitor la second-hand smokers (fumatul pasiv). O adevarata isterie la nivel european si nord-american. Totodata aceasta campanie este concertata de marile puteri pentru a lansa produsele farmaceutice anti-fumat, si cele derivate. Adica, o alta sursa de facut bani pentru cei destepti. Motivul principal al acestei isterii internationale este ca plantatorii de tutun sunt bagati in corzi de plantatorii de porumb din SUA. Porumbul fiind sursa unui sirop (HFCS) din care se fac inlocuitorii de zahar, si care dupa un consum indelungat afecteaza sanatatea. Alti care isi trag seva de pe urma fumatorilor, sunt firmele de asigurari care sunt niste colosi fara de care nu existi. Taxele si accizele aferente tutunului sunt din ce in ce mai mari. Fumatorii platesc mai mult si sunt aratati cu degetul mai des, "din cauza ta pot face boli respiratorii si cancer". Asa ca "Smoking Kills" se poate Interpreta ca "Mocking Skills", ceea ce trebuia demonstrat. Eu unul m-am plictisit de privirile imbecile ale celor din jur, si ii las sa gaseasca alte motive pentru care fac cancer sau alte boli.
Posteaza comentariu