Emisiunea este prezentată de Daniel Georgescu (Escu) şi de Tili Niculae şi se bazează pe un set de întrebări îndrăzneţe referitoare la normalul şi anormalul din viaţa noastră. Fiecare întrebare îşi găseşte în final răspunsul pe baza rezultatelor sondajelor de opinie realizate de o companie specializată.
Odată cu lansarea emisiunii în România am stat de vorbă cu cei doi prezentatori, care ne-au dezvăluit cât de normali sunt ei.
eva.ro: Cum aţi fost primiţi în familia Kanal D?
Escu: Minunat! Cu zâmbetul pe buze şi o atitudine foarte pozitivă. Asta m-a făcut să mă simt foarte bine şi să am o deschidere speciala faţă de noii colegi. În general, aici e o atmosferă de „totul e posibil“, care-mi gâdilă creativitatea într-un mod extrem de plăcut.
Tili Niculae: Am fost primiţi incredibil de frumos în familia Kanal D. Am descoperit aici o mulţime de oameni minunaţi alături de care am mai lucrat de-a lungul timpului şi care mă fac să mă simt extraordinar la filmări.
Ce ne puteţi spune despre acest format pe care-l prezentaţi şi de ce vi se potriveşte?
Escu: Este un format foarte interesant, care ne uimeşte chiar şi pe noi prin rezultatele surprinzătoare ale sondajelor. E fantastic să afli în platou, odată cu concurenţii, ce e normal şi ce nu e normal în România.
Creează o aşteptare şi o emoţie pe care o trăim în mod autentic în timpul filmărilor, şi pentru mine asta contează foarte mult. E greu să regizezi surpriza, iar la „Crezi că eşti normal?“, surpriza este pentru toată lumea, inclusiv pentru prezentatori.
Mi se pare că mi-am descoperit vocaţia, cred că mereu am vrut să fiu vreun soi de sociolog-psiholog, dar n-am avut niciodată răbdare să citesc lista de cursuri de la facultăţile respective.
Pentru ca acest concurs să aibă o delimitare clară, răspunsul corect se validează în funcţie de studiul sociologic realizat la nivelul ţării. Practic, dacă majoritatea spune că face un anumit lucru, înseamnă că acel lucru se înscrie în normalitate.
Aţi acceptat acest job pentru salariu, pentru expunerea publică sau pentru că v-a plăcut proiectul?
Escu: Ce să răspund?! Nuuuu, am acceptat pentru că sunt un om cald şi bun şi pentru că vreau să salvez crocodilii de la înec! Normal că pentru toate trei motivele, importante în proporţii diferite, dar evident că toate vin la pachet.
Mă bucur că la Kanal D toate acestea sunt atent revizuite şi băgate în seamă, aşa că am numai motive de mulţumire!
Tili Niculae: În primul rând am acceptat pentru că-mi place extrem de mult proiectul şi mă reprezintă. N-aş putea face un lucru în care să nu cred şi care să nu însemne ceva pentru mine. Expunerea publică şi onorariul sunt la fel de importante, dar nu neapărat decisive în luarea unei decizii de acest fel.
Cât de normali sunteţi?
Escu: Destul de normali. Întrebarea din titlul emisiunii nu se referă la nebunie, exhibiţionism sau sporturi extreme, este o întrebare generică adresată telespectatorilor, care poate se frământă dacă e normal să aibă blăniţă pe colacul de toaletă sau dacă e normal să plângă în hohote la filmele de dragoste.
În emisiune aflăm cât de normal e să faci lucrurile astea, pe baza sondajelor de opinie, şi avem un principiu: „Majoritatea defineşte normalitatea“.
Tili Niculae: Cei din jurul meu spun că de multe ori sunt anormală, însă eu mă simt un om normal. Sunt mamă, fac mâncare, merg la supermarket, nu sunt o excentrică.
Mă bucur din plin de ceea ce trăiesc şi fac abstracţie de orice regulă care ar putea să-mi îngrădească fericirea.
Cum vă înţelegeţi unul cu altul?
Escu: Eu zic că foarte bine. Suntem doi profesionişti cu experienţă, ştim ce înseamnă să te corelezi cu celălalt, să vorbeşti dar să laşi şi loc de replică, să urmezi un scenariu dar şi să vorbeşti liber când momentul o cere.
Pentru mine e un sentiment minunat s-o am lângă mine pe Tili, în care am încredere în situaţiile dificile şi care e foarte, foarte funny!
Tili Niculae: Extraordinar! E foarte important să ai alături un partener de prezentare care să te completeze şi să te cunoască. Mă ştiu cu Escu de foarte mulţi ani, am lucrat împreună şi la radio şi într-un proiect TV la o altă televiziune, prin urmare istoricul m-a făcut să spun că avem o relaţie strânsă şi productivă.
Care a fost cea mai ciudată întrebare care vi s-a pus până acum?
Escu: „Îţi miroşi şosetele după ce le porţi?“
Tili Niculae: „Crezi că e normal să mănânci ciorbă după ce ai scos o muscă din ea?“
Escu: Mi se întamplă să-mi pun încălţările sport pe masă dupa ce vin de la alergat.
Tili Niculae: Nu prea fac lucruri anormale, dar câteodată sunt anormală poate prin atitudine. Nu îmi place să fiu îngrădită şi uneori devin rebelă.
Ce planuri de viitor aveţi?
Escu: Să fac o casă, să plantez un copac şi să mai realizez vreo 200 de emisiuni.
Tili Niculae: Nu prea îmi fac planuri de viitor, îmi place să-mi canalizez energia pe prezent. Îmi doresc, într-adevăr, ca emisiunea să meargă, lumea să se bucure de ceea ce le pregătim în fiecare ediţie.
Pe plan personal, vreau sănătate pentru familia mea şi cât mai multe clipe speciale alături de fiica mea, Sofia.
Despre „Crezi că eşti normal?“
„Crezi că eşti normal?“ este o emisiune concurs în care o echipă formată din doi concurenţi trebuie să răspundă la un număr de opt întrebări în „Runda Principală“ şi la trei întrebări în „Runda Bonus“.
Întrebările sunt alese în funcţie de sondajele de opinie realizate în toată ţara de către un institut specializat de sondare. Fiecare întrebare din „Runda Principală“ valorează o anumită sumă pe care echipa o poate câştiga răspunzând corect la întrebare.
Dacă răspunsul echipei coincide cu rezultatul sondajului de opinie efectuat de compania de specialitate, înseamnă că este corect.
După ce echipa a răspuns la toate întrebările din „Runda Principală“, trece la „Runda Bonus“, în care va trebui să răspundă la trei întrebări cu un nivel de dificultate mai mare, prin faptul că vor avea două, trei şi respectiv patru variante de răspuns care pot induce în eroare concurentul, fiind foarte apropiate ca veridicitate.
Câstigul din „Runda Bonus“ se cumulează cu cel din „Runda Principală“.