Întrebat care este cea mai sănătoasă mâncare, bucătarul ne-a răspuns că preparatele care conţin legume sunt cele mai bune. „Cred că ingredientele proaspete sunt cele mai importante în prepararea unei reţete sănătoase şi gustoase. De asemenea, este ideal să gătim folosind legume de toate felurile şi să ne punem imaginaţia la contribuţie, evitând, pe cât posibil, prăjelile şi excesul de grăsimi“, a spus juratul de la „Master Chef“.
Sorin Bontea a vorbit şi despre alimentele care ar trebui să lipsească din frigiderul doamnelor atunci când acestea ţin dietă.
Chef Sorin ne-a dezvăluit şi ingredientele şi modul de preparare a unei reţete uşoare, dar săţioase.
„Una dintre reţetele la îndemana oricui doreşte să pregătească ceva rapid cu care să-şi potolească foamea este salata cu piept de pui tras la tigaie.
Ingredientele de care aveţi nevoie sunt salata verde (mix green salad), o jumătate de piept de pui, ulei de măsline, oţet balsamic, rozmarin, smântână, roşii cherry, sare şi piper.
Se aşază salata într-o farfurie adâncă, care, în prealabil, a fost amestecată cu roşiile cherry tăiate pe jumăte şi dressingul făcut din ulei de măsline, oţet balsamic, miere de albine, sare şi piper. Se adaugă puiul cald şi smântâna“, a încheiat bucătarul.