Regina Elisabeta a fost informată de intenția nepotului său și ar fi prima dată când un membru al Familiei Regale dă în judecată guvernul.
„Argumentul lui Harry: 'Ați înțeles greșit legea'. El crede că decizia de a nu-i mai oferi protecție este greșită. Avertismentul a fost trimis de avocații lui Harry cu câteva luni în urmă”, a declarat o sursă, potrivit Daily Mail.
Citește și: O altfel de mamă vitregă. Fiul lui Billy Bob Thornton, fostul soț al Angelinei Jolie, spune că actrița îi trimite și acum cadouri de Crăciun
Avocații Ducelui de Sussex au publicat o declarație prin care apără decizia lui Harry de a da în judecată guvernul. Aceștia susțin că Prințul nu dorește ca protocolul de securitate pentru familia sa să fie finanțat din bani publici, fiind dispus să achite toate costurile.
Harry a luat această decizie după ultima vizită în Marea Britanie, în luna iulie a anului trecut, când nu i-a mai fost oferită protecția poliției.
„Când Harry s-a întors în țară în luna aprilie, pentru înmormântarea Prințului Philip, i-a fost asigurată securitatea.
Dar când s-a întors în vară, acest lucru nu s-a mai întâmplat”, a dezvăluit o sursă.Înaintea înmormântării bunicului său, Harry a ajuns în Marea Britanie fiind însoțit de propria sa echipă de securitate, însă la sosire securitatea i-a fost oferită încă de pe Aeroportul Heathrow de poliția britanică.
Acest lucru nu s-a întâmplat când a revenit în țara natală câteva luni mai târziu, în iulie 2021, atunci când a revenit pentru a dezveli alături de Prințul William statuia Prințesei Diana, la Palatul Kensington.
La 20 de minute de la recepția de după dezvelirea statuii, Harry a plecat însoțit de agenții de securitatea plătiți din banii săi.
Ducele și Ducesa de Sussex, care au renunțat în urmă cu doi ani la statul de membrii seniori ai casei regale, și-au exprimat adesea nemulțumirea cu privire la decizia guvernului britanic de a nu le mai asigura protecție.
Cuplul locuia în Canada atunci când au anunțat ceea ce a fost numit „Megxit”, în ianuarie 2020.
Securitatea lor era asigurată de guvernul britanic și cel canadian.Membrii seniori ai Casei Regale au decis apoi că Ducii de Sussex nu mai pot folosi titlul „Alteță Regală”, iar lui Harry i-au fost luate onorurile militare.
Ulterior, Comitetul pentru Protecție Regală a decis să nu mai ofere protecție 24 din 24 de ore pentru cuplu, având în vedere că nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale și nu mai locuiesc în Marea Britanie.
Decizia l-a nemulțumit profund pe Harry, care a vorbit despre acest lucru în interviul acordat lui Oprah Winfrey în luna martie a anului trecut.
„Cea mai mare îngrijorare a venit din faptul că eram în Canada, în casa altcuiva, și mi s-a spus din scurt că nu se va mai asigura securitatea. Justificarea lor a fost schimbarea statutului, pe care eu am respins-o, întrebând dacă există și o schimbare în privința amenințărilor sau riscului. După multe săptămâni de așteptare, am primit confirmarea că nu, riscul nu s-a schimbat, doar statutul”, a declarat Harry în timpul interviului.
Avocații Ducelui de Sussex au declarat că acesta se teme să revină în țara sa natală alături de soție și cei doi copii din cauza amenințărilor pe care le-a primit.
Harry și Meghan plătesc singuri o echipă privată de securitate, dar avocații susțin în declarație că este necesară și mai multă protecție în țara sa natală, pentru că familia a fost „supusă unor amenințări neo-naziste și extremiste”.
„Marea Britanie va fi întotdeauna casa Prințului Harry și o țară în care își dorește ca soția sa și copiii săi să fie în siguranță. Fără protecția poliției, riscul personal este prea mare”, au mai declarat avocații.
Posteaza comentariu