Cinci ani! Voi vă dați seama? Și ce s-a întâmplat în tot acest timp? Statisticienii – există statisticieni și în chestiuni radical incalculabile cum ar fi fericirea pe care un om o poate genera și după moarte – au consemnat apariția primelor trei albume postume: “Michael”(2010), “Immortal”(2011), “Xscape”(2014). Cele trei albume postume strâng câteva clasice și o sumă de melodii necizelate până la acea strălucire parafină la care nimeni nu mai are de-acum cum să le aducă.
Și așa, fără să fi fost vreodată duse până la ultimele consecințe ale frumuseții lor, dintre melodiile acestea tot s-au ridicat hituri.Mai mult: Michael Jackson a rămas în avangardă și după ce - cometă cum a fost și cum l-au înregistrat radarele intime ale celor mai sensibili dintre noi - s-a stins - iar acesta nu este neapărat un clișeu - prea repede.
Ați văzut deja hologramele care au cucerit America, vor crește și se vor înmulți și vor cuceri pământul întreg.
Nu sunt între aceia care, extremiști ai trecutului personal, protestează față de confiscarea legendei în interes financiar. Nu sunt nici între aceia care se închină la icoana pionierilor care fac posibile hologramele. Cred că și unii și alții greșesc în aceeași măsură în care au dreptate, conducându-ne spre mai vechea și de nerezolvat problemă a adevărului relativ. Virtualul nu e un virus, fără ca asta să însemne că este o virtute.
Posteaza comentariu