Olivia Steer este o adeptă declarată a alimentaţiei raw-vegane, ea fiind şi autoarea unor cărţi despre acest regim. Într-un interviu acordat revistei Tango, ea a povestit că decis să treacă de la alimentaţia obişnuită la cea vegană după ce tatăl şi sora ei, Lavinia, au murit de cancer: "Am avut două cazuri de cancer în familie. Când s-a îmbolnăvit Lavinia, am început să caut informaţii în zona naturopatiei, care să ajute tratamentul alopat cu citostatice, ce nu părea să facă faţă deloc. Citind şi mai ales punând chiar eu în practică ce citeam, am ajuns să mă conving că moştenim nişte obiceiuri alimentare teribil de nocive, care ne subminează sănătatea. Eram însărcinată cu Luca în a cincea luna, atunci când am citit prima oară Studiul China şi am înţeles ce e cazeina, proteina din lapte, şi impactul ei negativ asupra sănătăţii. Şocul lecturii a fost atât de puternic, încât de a doua zi n-am mai putut să beau iaurt, deşi până atunci fusese aliment de bază. La nici două săptămâni după ce am renunţat cu desăvârşire la orice produse lactate, tenul meu a devenit incredibil de luminos şi au dispărut toate problemele mele cutanate. Era evident că nu e o întâmplare, că lucrurile urmează traseul logic al cauzei şi efectului. Apoi încet, au revenit energia şi bună-dispoziţie – fără a avea nevoie de un motiv. Curând am şi uitat că am trăit vreodată stări de letargie şi dureri de cap."
Olivia a mărturisit că la început i-a fost greu să renunţe la carne şi la lactate, dar a reuşit să se obişnuiască repede.
Posteaza comentariu