Chuck Norris era pe moarte. Iar moartea i-a zis să se dea jos - asta e una dintre glumele consacrate cu legendarul actorul american. Şi întocmai ca în filmele în care îşi devasta toţi adversarii, Chuck Norris a pornit războiul în viaţa reală.
Starul a dat în judecată 11 producători de medicamente, pe care îi acuză că i-au otrăvit soţia cu o substanţă chimică folosită pentru scanarea RMN. În urmă cu cinci ani, fostul model Gena Norris, în vârstă de 54 de ani, a făcut trei RMN-uri în decurs de o săptămână, în cadrul tratamentului împotriva artritei reumatoide de care suferă.
Ea susţine că substanţa de contrast folosită la aceste teste, gadoliniu, a adus-o la un pas de moarte şi a determinat cheltuieli medicale evaluate la două milioane de dolari. Printre simptomele cu care s-a confruntat s-au numărat slăbiciune permanentă, epuizare, accese de durere, probleme cognitive şi arsuri, scrie Daily Mail.
Chuck Norris a decis să treacă la acţiune şi a deschis un proces în numele soţiei, chemând în judecată o serie de companii care produc substanţa de constrast. Printre acestea se numără McKesson şi Bracco, două dintre cele mai mari nume din industrie.
În procesul deschis miercuri în San Francisco, starul invocă faptul că prin folosirea gadoliniului Gena a dezvoltat un virus rar. În anii următori, ea a fost nevoită să facă periodic tratamente cu celule stem pentru a tratat leziunile ţesuturilor din sistemul nervos.
"Din păcate, procesul este singurul mod în care putem opri companiile producătoare de medicamente să ameninţe vieţile atâtor vieţi inocente care fac RMN-uri. Aceste companii continuă să spună că nu există o legătură între gadoliniu şi efectele adverse, chiar dacă dovezile sunt copleşitoare şi atestă că metalele grele rămân în corp timp de ani, în loc de câteva ore", a declarat soţia lui Chuck Norris.
Gadoliniul este un metal greu prezent în substanţele de contrast utilizate în imagistica prin rezonanţă magnetică. Mai multe studii au arătat că acest metal rămâne în organe, precum creierul, în oase şi în piele.
Într-un comunicat emis anul trecut de Colegiul American de Radiologie se arată că substanţele de constrast pe bază de gadoliniu au fost folosite pentru diagnosticare şi tratament pe mai mult de 300 de milioane de pacienţi din întreaga lume, începând din anii '80, şi au furnizat informaţii medicale cruciale care au salvat vieţi, relatează cotidianul britanic.
Administraţia Americană a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a anunţat în luna mai că nu există nicio dovadă că urmele de gadoliniu din organism sunt periculoase. Agenţia Europeană pentru Medicamente a ajuns la aceeaşi concluzie în iulie, dar a recomandat renunţarea la unele substanţe pe bază de gadoliniu, ca măsură de prevenire.
Posteaza comentariu