Tradiția este totul atunci când vine vorba de sărbătorirea Crăciunului în familia regală. De obicei, au un program foarte strict pe care îl urmează în fiecare an fără greșeli. Ei merg împreună la slujbele bisericii și îl vizitează pe Rege, dar nu toți odată. Membrii mai tineri ajung de obicei primii, iar membrii seniori mai târziu. Acest lucru refectând statutul lor.
Din moment ce Crăciunul se apropie, iată ce pune familia regală britanică pe masă în această zi specială.
Micul dejun dinaintea bisericii
Micul dejun este prima masă a familiei înainte de a merge la biserică.
Prânzul de după biserică
Când slujba bisericii s-a terminat și familia se întoarce acasă, se așează din nou la masă. De data aceasta, sunt așteptați cu salată de creveți sau homar, curcan la cuptor și garnituri precum morcovi, varză de Bruxelles și păstârnac.
Ceaiul de după-amiază
După ce Regele și-a ținut discursul de Crăciun la ora 15:00, întreaga familie se bucură de ceaiul de după-amiază. Alături de ceai sunt servite prăjituri cu fructe specifice de Crăciun și o varietate de deserturi cu ciocolată, cum ar fi buturuga de Crăciun. Această masă este destul de ușoară și doar îi pregătește pe toți pentru ceea ce urmează.
Cina regală tip bufet
Bufetul este ultima și cea mai opulentă masă a zilei, constând din 15-20 de preparate diferite. Au o varietate de carne, cum ar fi curcan și șuncă, fructe de mare, legume fierte, brânză și prăjituri din turtă dulce. Bucătarul le oferă, de asemenea, un foie gras en croûte pentru ziua respectivă și, de obicei, au o brânză Stilton întreagă.
Deserturile
După masa principală, care este cina bufet, familia savurează o budincă de Crăciun. De obicei, este fiartă la abur și nu gătită așa cum se făcea pe vremuri în Anglia. Este decorată tematic și flambată.
Sursă: brightside