Bărbaţi la cratiţă. Ernest găteşte de la 23 de ani, de când nu mai stă cu părinţii

O întrebare delicată, pe care şi-o pun mulţi, de ani de zile, este „Cine sunt cei mai buni bucătari, femeile sau bărbaţii?“. Mulţi spun că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii, însă noi nu am găsit încă un răspuns.

Luându-ne după gura lumii, am decis să-i luam la întrebări pe masculii din showbizul autohton, să vedem cât de buni bucătari sunt ei. Unul dintre cei care ne-a acordat un interviu despre gătit este Ernest, vedetă Kanal D şi gazdă a emisiunilor “Ochii din umbră”, difuzată în fiecare duminică, de la ora 20.00, şi “Pe banii părinţilor”, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 21.00.

eva.ro: De când eşti pasionat de gătit?

Ernest: De când am început să stau singur, adică de la vârsta de 23 de ani.

Când nu mai eşti lângă mama, eşti nevoit să înveţi să-ţi prepari ceea ce vrei să mănânci.

De unde ţi-a venit această pasiune?

Această pasiune a apărut din necesitate. Şi, pentru că sunt exigent când vine vorba de gusturi, nu mă mulţumesc tot timpul cu ceea ce găsesc la restaurant. Aşa că mi-am zis că trebuie să învăţ să gătesc. Oricum, chestia asta vine din familie.
Atât mama, cât şi cumnatul meu, Dragoş, gătesc foarte bine.

Peştele mi se pare cel mai uşor de gătitErnest
Când ai gătit pentru prima oară şi ce ai gătit atunci?

Nu mai ştiu exact, dar cred că aveam vreo 16 ani şi preparasem ceva la grătar. Grătarul îl învăţasem de mic. Fiind originar dintr-o regiune de munte, înveţi repede să faci focul şi să prepari o bucată de carne.

Ce bucătar celebru te inspiră?

Nu am un bucătar celebru care să mă inspire.
Eu nu consider că un bucătar trebuie să fie celebru ca să fie bun!

Care este mâncarea ta preferată?

Carnea de vită cu diverse salate şi pâine prăjită, sau peşte la cuptor cu salată.

Ce ţi se pare că este cel mai uşor de gătit?

Peştele.

Cât de des găteşti şi pentru cine o faci?

În fiecare zi. Pentru mine, pentru soţia mea, Ada, şi pentru fiul meu, Alex.

Care este reţeta ta preferată?

Salată de avocado şi telemea cu muşchi de vită mediu în sange, plus pâine prăjită şi sos pentru carne (iute, muştar cu diverse combinaţii, sweet and sour).
20 Iunie 2014