7 românce care au cucerit lumea

14 Aprilie 2011

Actriţa Maia Morgenstern, Mariana Nicolesco şi Angela Gheorghiu, cele mai celebre soprane ale României cunoscute şi peste hotare, Raluca-Ioana van Staden, cea care a inventat un senzor care determină prezenţa cancerului în corpul uman, Ana Aslan, medic specialist în gerontologie, care a preparat în 1950 vitamina H3 (Gerovital), produs geriatric brevetat în peste 30 de ţări - sunt doar câteva românce care au cucerit lumea prin talent, pricepere şi realizări. Iată alte 7 femei cu succes în intreaga lume.

Catrinel Menghia

După o carieră de succes în modelling din România, Catrinel a ales să plece în Italia, devenind extrem de cunoscută în întreaga Europă pentru reclamele la constume de baie şi lenjerie intimă. Pentru că este conştientă de frumuseţea ei, Catrinel are standarde înalte şi nu acceptă un job de o zi pentru o sumă mai mică de 10.000 de euro. A avut zile în care a câştigat şi 300.000 de euro, după cum declară. La 26 de ani se simte o femeie împlinită: are o carieră de succes, o situaţie financiară de vis şi un mariaj cât se poate de fericit cu omul de afaceri italian Massimo Brambatti. Este, fără doar şi poate, cel mai de succes fotomodel roman.

Nadia Comăneci

Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX şi una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, "Zeiţa de la Montreal", prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut.  Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame. Succesul ei este unul colosal. "Întotdeauna am avut dorinţa de a excela. (...) Atunci când simţi că eşti la capătul puterilor trebuie să te gândeşti tot timpul la scopul tău, 'de ce faci ceea ce faci?' şi îţi cauţi pasiunea pentru ceea ce faci, iar dacă ai răspunsurile, de aici totul este foarte simplu", declara Nadia într-un interviu acordat Eva.ro în anul 2010. Nadia Comăneci este o româncă extrem de puternică şi ambiţioasă care a cucerit lumea.

Anastasia Soare

Este supranumită "Regina Sprâncenelor". Provine dintr-o familie de macedoneni conservatori, care nu-i dădeau voie să poarte blugi şi să se penseze. Înainte de '89, Anastasia a urmat o şcoală de cosmetică în România, după ce a absolvit Arhitectura, şi-a luat licenţa de esteticiană în America şi s-a angajat într-un salon în zona de vest a Hollywood-ului. "Am fost foarte norocoasă din moment ce nu este deloc uşor să-ţi găseşti un serviciu într-o ţară străină fără a cunoaşte limba", declara ea într-un interviu. La începutul lui 1997 a reuşit să-şi deschidă propriul salon, Anastasia Beverly Hills. Când i-a arcuit sprâncele lui Cindy Crawford, i-au plăcut atât de mult încât a recomandat-o tuturor prietenelor ei fotomodele. În timp, a reuşit să strângă o avere de zeci de milioane de dolari numai cu o pensetă şi cu o voinţă de fier. Printre celebrităţile pe care le-a pensat se numără şi Madonna, Jennifer Lopez, Renee Zellweger, Oprah Winfrey, Kim Cattrall, Reese Witherspoon, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Jada Pinkett Smith, Lucy Liu, Portia De Rossi, Elle MacPherson, Penelope Cruz şi Sharon Stone. A mai deschis alte saloane, unul chiar în România, lansând şi o serie de produse destinate îngrijirii sprâncenelor. Culmea, dar are şi timp de relaxare, pictează, citeşte şi confecţioneză mărgele. "Încurajez femeile să nu le fie frică şi să încerce să îşi împlinească visele pentru că este foarte important să te gândeşti la ce anume eşti bun şi să pui pasiune în ceea ce faci", declara Anastasia anul trecut în emisiunea "De suflet" de la ProTV Internaţional.

Monica Bârlădeanu

Monica Dean - aşa este cunoscută peste Ocean. După o carieră de succes de fotomodel în România, absolventă a Facultăţii de Drept, Monica, originară din Iaşi, a ales să devină actriţă. Este frumoasă şi extrem de ambiţioasă, figurând în topul celor mai sexy vedete din România. După ce a urmat câteva cursuri de actorie în SUA, Monica a avut o apariţie în serialul "Lost - Naufragiaţii", a jucat rolul unei lesbine în ”Nip/Tuck” - ”Prietenie pe muchie de cuţit", ca să amintim doar câteva succese de-ale ei. Şi drumul ei nu se opreşte aici...

 

Ramona Bădescu

A plecat în Italia la începutul anilor '90 după ce a câştigat un concurs de miss în România, ca reprezentantă a Craiovei. Pe meleaguri străine a cunoscut succesul foarte rapid, fiind prezentatoare TV, actriţă şi chiar implicându-se în politică. La primăria Romei a fost consilier şi a lucrat ca voluntar, luptând pentru a promova aspectele pozitive ale imigraţiei româneşti în Peninsulă. "Mă consider o femeie norocoasă pentru că sunt iubită de oameni, sunt iubită de Dumnezeu, care niciodată nu m-a lăsat", declara Ramona acum ceva timp pentru EVZ. La cei 40 de ani este una dintre cele mai frumoase şi mai sexy femei din România şi din Italia.

Irina Lăzăreanu

E drept, în România puţină lumea a auzit de ea, în schimb, în afara graniţelor este un manechin foarte apreciat. A fost descoperită de Kate Moss, care a convins-o să pozeze în ediţia franceză a revistei Vogue. Au urmat prezentări pentru Chanel, Karl Lagerfeld, Christian Lacroix, Fendi, JP Gaultier, John Galliano, Kenzo, Cavalli, Louis Vuitton, Lanvin, Versace, Emilio Pucci, Balenciaga. Este şi o cântăreaţă foarte talentată, iar în 2008, împreună cu Sean Lennon, fiul lui John Lennon a lansat pe piaţă un album de muzică folk.

Inna

Artista din Constanţa a primit zeci de discuri de aur în Europa, devenind uşor, uşor una dintre cele mai de succes cântăreţe ale momentului. Deşi este considerată "cel mai bun produs muzical de export al României”, Inna este o prezenţă discretă, apariţiile sale publice sau televizate fiind limitate. S-a lansat în 2008, băieţii de la Play&Win fiind cei care au avut încredere în talentul ei. În 2010, la 23 de ani, Inna ocupa primul loc în topul Billboard Hot Dance Airplay din America, devansând-o chiar şi pe Lady Gaga, poziţionată pe locul 6. În august 2010, cântareaţa acumulase, conform revistei Bravo, aproximativ 800.000 de euro, în doar doi ani de când a debutat în showbiz. Inna ia pentru un concert cel puţin 10.000 de euro, iar pentru evenimentele de amploare din străinătate, românca are un tarif special, care poate depăşi chiar 40.000 de euro pentru o oră de concert. În mod ironic, pe 11 mai, Inna va avea primul concert în România la Arenele Romane... Iată un artist român care a vrăjit totalmente Franţa şi este adulată de întreaga Europă. Şi nu se va opri aici, cu siguranţă, mai ales că are o echipa care ştie să-i gestioneze talentul.