4 copii "din flori" descoperiţi după moartea părinţilor

16 Martie 2011
Marile personalităţi au fără doar şi poate, mari secrete. Acestea sunt descoperite rareori atunci când "deţinătorii" lor sunt în viaţă, urmând astfel ca după moartea lor să devină adevărate subiecte de presă, să demitizeze sau, dimpotrivă, să întărească influenţa pe care a avut-o personalitatea respectivă. Există câteva cazuri de acest fel care vin să întărească cele spuse mai sus, mai ales că secretul descoperit după decesul lor este unul de-a dreptul tulburător: un copil nerecunoscut.

Cazul lui Dumitru Tinu şi fiul său secret Andrei este de referinţă, dar nu putem uita nici de poveştile urzite în jurul lui Adrian Păunescu, al regretatului Ion Dolănescu sau al megastarului Michael Jackson, în cazul cărora, după ce au decedat, a mai apărut câte un copil.

Adrian Păunescu, a omis că mai are o fiică

Scriitorul Adrian Păunescu a dat întotdeauna impresia că are o familie perfectă, mai puţin în momentul în care soţia sa, Carmen, a omorât doi oamenii într-un accident de circulaţie. Nimeni nu ar fi crezut vreodată că scriitorul poate avea un copil pe care nu a vrut să-l recunoască. Iată însă cum, la câteva ore de la moartea lui Păunescu, îşi făcea apariţia Andreea-Mihaela Bîrlea, care spunea nonşalant că este fiica poetului. Povestea ei este destul de încâlcită, romanţată chiar pe alocuri. Andreea-Mihaela Bîrlea are 42 de ani şi este fiica Rodicăi Bîrlea, o distinsă doamnă care în urmă cu patru decenii a trăit două poveşti de dragoste frumoase, dar paralele, atât cu Adrian Păunescu, cât şi cu Nichita Stănescu. "În a doua parte a deceniului al şaptelea, o aceeaşi femeie ne-a iubit, pe Nichita şi pe mine, aşa cum şi fiecare dintre noi am iubit-o pe ea. Insuficient de stabilă, acea iubitoare de literatură şi de doi literaţi a reuşit şi o performanţă imposibil de suportat pentru cei doi: a trăit într-o anumită perioada şi cu unul, şi cu altul", nota la un moment dat poetul. Acesta este şi motivul pentru care Păunescu nu a discutat niciodată despre această fiică, pentru că nu era convins că este a lui. Totuşi, Andreea-Mihaela Bîrlea, grefieră astăzi la Secţia Penală a Tribunalului Bucureşti, a deschis o acţiune civilă în acest sens. La data de 10 noiembrie 2010, Andreea-Mihaela Bîrlea a intentat un proces ce are ca subiect stabilirea paternităţii sale, la Judecătoria Sectorului 1. În calitate de "pârâţi" apar în dosar copiii recunoscuţi ai lui Adrian Păunescu - Andrei, Ioana şi Ana-Maria -, dar şi ultima soţie a poetului, Carmen Păunescu. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 23 martie 2011.

Dumitru Tinu, tată prea târziu pentru Andrei

Ziaristul Dumitru Tinu, care a decedat într-un accident de circulaţie pe 1 ianuarie 2003, a avut un fiu din relaţia secretă pe care a avut-o cu Emilia Iucinu. Chiar dacă relaţia celor doi, tată şi fiu, a fost una cât se poate de normală, ziaristul nu l-a recunoscut pe Andrei cât a fost în viaţă. După moartea lui Tinu, Andrei a început o luptă cruntă pentru a-i fi recunoscută paternitatea, luptă pe care a câştigat-o în final. În urma unui test ADN şi a unui proces de amploare, Andrei şi-a câştigat numele de Tinu. În acest moment, Andrei se luptă pentru partea lui din averea tatălui său, care i se cuvine în calitatate de fiu legitim

Ion Dolănescu şi fiul nerecunoscut

A murit şi nu a ştiut că mai are un fiu. Asta s-ar putea spune despre marele artist Ion Dolănescu, despre care se crede că ar fi avut, de fapt, trei fii, doi recunoscuţi şi unul nelegitim. Bomba a explodat la puţin timp după moartea artistului, în plin scandal pentru moştenirea lăsată de el, când Gabriel Lungu a declarat că este fiul lui Dolănescu. Tânărul, cântăreţ de muzică populară la rândul său, a fost abandonat la naştere de mama sa, însă se pare că aceasta ar fi lăsat vorbă că micuţul este fiul lui Ion Dolănescu. Datorită asemănării izbitoare şi fizică şi la voce cu regretatul maestru, Gabriel este în căutarea mamei sale naturale. El declară că nu vrea decât să afle al cui fiu este şi nu este interesat de averea mult disputată a posibilului său tată

Michael Jackson şi seria copiilor nelegitimi

Mocienne Petit Jackson, o nepoată a artistei Diana Ross, susţine că este fiica pe care megastarul Michael Jackson nu a recunoscut-o niciodată. Aceasta a depus un dosar la Curtea Superioară de Justiţie din Los Angeles prin care solicită aprobarea unui test ADN pentru stabilirea paternităţii, informează Mediafax.

Femeia susţine că s-a nascut în 1975, când Michael Jackson, pe atunci în vârstă de 17 ani, ar fi lăsat-o însărcinată pe mama ei, Barbara, sora cântăreţei Diana Ross. Mai mult, şi Mocienne suferă de aceeaşi boală de piele ca Michael Jackson: vitiligo.

Mocienne Petit Jackson o acuză, totodată, pe Katherine Jackson de tentativă de răpire, declarând că mama starului american ar fi încercat să o răpească, atunci când ea avea nouă ani, încercând să apere "reputaţia" cântăreţului.

Aceasta nu este singura persoană despre care s-a spus că ar fi copilul Megastarului. Mult mai credibilă pare să fie varianta conform căreia Omer Bhatti, în vârstă de 25 de ani, ar fi tot copilul lui Michael. În 2004, Michael Jackson le-ar fi spus prietenilor că Omer s-a născut în urma unei aventuri de o noapte, în 1984, potrivit "The Telegraph". În timpul copilăriei sale, Omer Bhatti a locuit la Neverland timp de câţiva ani. Înregistrări video îl arată pe acesta, pe când avea 14 ani, în timp ce despacheta cadourile de Crăciun. În 2003, când Michael Jackson era acuzat de molestarea unui băiat, Omer încă locuia la Neverland. Când Omer s-a născut, Michael Jackson a trimis două persoane la Oslo, pentru a o ajuta pe mama acestuia cu creşterea copilului.