Sfecla roșie: când devine sfecla roșie toxică, mare atenție la aceste semne

La ce trebuie să fii atent când mănânci sfeclă roșie: semnele care îți arată când devine sfecla roșie toxică.

Sfecla rosie este consumata des in bucataria romaneasca si are multe beneficii pentru organismul uman, fiind folosita chiar si pentru a trata o serie de afectiuni. Cu toate acestea, putina lume stie ca sfecla rosie poate deveni toxica si, consumata in cantitati mari, poate face rau.

Iata cand devine sfecla rosie toxica si cine nu ar trebui sa o consume.

Sfecla rosie: cand devine sfecla rosie toxica


Consumul de sfecla rosie are si o serie de efecte secundare, ce pot afecta anumite categorii de persoane.
Spre exemplu, din cauza continutului bogat in oxalati, sfecla rosie poate provoca aparitia pietrelor la rinichi. Sfecla rosie are in compozitie si o cantitate importanta de betaina, un element care poate agrava problemele renale deja existente.

Mare atentie atunci cand mancati sfecla rosie, unele persoane sunt alergice fara sa stie. Daca dupa consum aveti mancarimi iar pe piele apar eruptii cutanate, evitati acest aliment. De asemenea, sfecla rosie ar trebui evitata de persoanele care au probleme cu nivelul de zahar din sange, deoarece poate duce la cresterea glicemiei.

Sfecla rosie nu ar trebui consumata nici de femeile insarcinate din cauza faptului ca are nitriti in compozitie.
Nitritii sunt toxici si ar putea afecta evolutia normala a sarcinii. Sfecla rosie nu ar trebui consumata nici de cei care au probleme cu tensiunea, deoarece poate scadea drastic nivelul tensiunii. Citește continuarea pe kanald.ro
kanaldro